N.Kesminas: A lygos klubai Europoje jau užsidirbo 2 mln. eurų

"Kalbant apie rezultatus, seniai taip nebuvo. Kalbant apie pinigus – niekada", - portale lrytas.lt rašo komentatorius Nerijus Kesminas.

"Keturi Lietuvos futbolo klubai europietiškame futbolo fronte šią vasarą jau susižėrė daugiau nei du milijonus eurų kontribucijos, o ties fronto linija kol kas krito tik du jų – Klaipėdos „Atlantas“ ir Vilniaus „Žalgiris“. „Trakai“ ir Marijampolės „Sūduva“ savo banko sąskaitas Europos lygoje dar galės papildyti. Aritmetika nesudėtinga. „Žalgiris“ 260 tūkstančių eurų gavo todėl, kad yra – ir vėl – šalies čempionas. 320 tūkst. eurų prisidėjo dėl žaidimo – nors ir skaudžiai nesėkmingo – UEFA čempionų lygos atrankos antrajame etape. Garantuota suma – 580 tūkst. eurų.

Europos lygoje įsisiautėję „Trakai“ ir „Sūduva“ įsiveržė į trečią atrankos etapą ir uždirbo po 675 tūkst. eurų: 215 tūkst. – už startą, 225 tūkst. – už antrąjį bandymą, 235 tūkst. – už futbolo šventes, kurios dar bus. 215 tūkst. eurų premija apsiribojo tik niekam nieko blogo Europoje šiemet nepadaręs Klaipėdos „Atlantas“.

Yra noro lyginti dabartį su praeitimi? Bandykime, nors intrigos nebus, nes Lietuvos klubai itin retai įveikdavo bent du atrankos etapus, o dvi tokios komandos tą patį sezoną – sunkiau įsivaizduojamas reiškinys nei vandens paviršiumi vaikštantis Dievo sūnus arba iš lempos išlendantis trijų tavo norų vykdytojas", - rašo N.Kesminas.

Nerijus Kesminas, lrytas.lt