N.Kesminas įvardino nuo ko reikėtų pradėti spręsti problemas "Žalgiriui"

"De facto – penkis sezonus šalies stadionuose viešpatavęs ir titulus A lygos čempionatuose bei taurės turnyruose šlavęs Vilniaus „Žalgiris“ buvo sumuštas", - portale lrytas.lt rašo TV komentatorius Nerijus Kesminas.

"Be gailesčio. Be sentimentų. Priešingai – lemiamoje Lietuvos čempionato dvikovoje įvarčius į sostinės komandos vartus mušė buvę jos žaidėjai, kurių vienas prieš porą metų iš „Žalgirio“ buvo išvytas, kaip kalbėta futbolo užkulisiuose, dėl to, kad pareikalavo didesnės algos.

A.Švrljugos odisėja iš Vilniaus į Marijampolę verta atskiro paminėjimo. Kai kroatas po dar vieno tobulo sezono Vilniuje paprašė didesnės algos, jam buvo pasakyta: ieškokis kito klubo. Klubo A.Švrljuga kurį laiko nerado ir pasiprašė atgal į „Žalgirį“ buvusiomis sąlygomis, bet vėl išgirdo: ieškokis klubo. Rado. Dabar jis – ir vėl Lietuvos čempionas. Ši istorija – gal tik gandai. Bet kas galėtų paneigti, kad viskas nebuvo būtent taip?

Dar viena ironijos grimasa – panašu, kad Vilniaus klubas užlipo ant to paties grėblio, ant kurio daugelį metų lipo „Sūduva“.

Užkulisiuose marijampoliečių nesėkmių maratonas buvo siejamas su klubo prezidento Vidmanto Murausko noru reguliuoti viską – ne tik finansų ar infrastuktūros sritis, bet ir tas, už kurias atsakingi turėtų būti treneriai. Panašu, kad dabar Marijampolėje to nebėra.

Vertinant A.Brazevičiaus užuominas, galima manyti, jog analogišką problemą ateina laikas spręsti „Žalgiriui“. Vilniaus klubo laukia nelengvas tarpsezonis.

Po košmariškų 2017-ųjų galima sulaukti nebe tokio geranoriško rėmėjų ar rimtų piniginių injekcijų iki šiol negailėjusios miesto savivaldybės. „Sūduvos“ situacija – priešinga. Organizacine prasme ten viskas stabilu, o sąskaitose guli ar netrukus jose nuguls Europoje vasarą uždirbtas beveik milijonas eurų", - rašo N.Kesminas.

Nerijus Kesminas, lrytas.lt