N.Kesminas: Lietuvos futbolas gali likti gulėti dugne tarsi nuo grandinės nutrūkęs inkaras

"Na, ką gi. Vaizdelis – nekoks. Lietuvos futbolo klubų pozicijos Europoje buvo visokios. Kartais – blogos. Kartais – ne tokios blogos. Bet taip, kaip dabar, dar nebuvo", - portale lrytas.lt rašo Nerijus Kesminas.

"Kai prieš kitą sezoną bus perskaičiuotas žemyno klubų reitingas, 54 šalių sąraše Lietuva su Farerų salomis dalysis 50-51 vietomis.

Žemiau – tik nykštukiniai Gibraltaras, Andora ir San Marinas. Velsas ir Malta prašvilps pro mus lyg pro stovinčius. Sakoma, kad nuo dugno yra vienas kelias – aukštyn. Tai – ne visai tiesa. Yra ir kita tikimybė: likti gulėti dugne tarsi nuo grandinės nutrūkusiam inkarui. Kokios Lietuvos klubų perspektyvos? Bent jau kitą sezoną – miglotos.

Pralaimėdamos jau pirmam atrankos turnyro varžovui, – o būtent taip šią vasarą nutiko visoms keturioms Lietuvos atstovėms, – komandos savo reitingo pernelyg nepagerins. Tai reiškia gyvenimą neskirstytų komandų krepšelyje ir gana stiprius varžovus artimiausioje ateityje. Išimtis – Lietuvoje titulus vieną po kito skinantis Vilniaus „Žalgiris“, šiemet ženkliai šoktelėjęs Europos klubų reitinge ir, jei nenutiks stebuklų, kitais metais pateksiantis tarp skirstytų komandų, kad ir kur žaistų – Čempionų lygoje ar Europos lygoje.

Bet ir dėl to audringai džiūgauti per anksti. Sąlyginai silpnesnį varžovą irgi reikia įveikti aikštėje, o tai lietuviams pastaruoju metu sekasi sunkiai. Net ir tuo atveju, jei varžovas – iš Estijos, o Lietuvos komanda likus žaisti mažiau nei pusvalandį turi prašmatnią dviejų įvarčių persvarą", - rašė televizijos komentatorius.

N.Kesminas, lrytas.lt