Nuo A.Tapino kliuvo ir pasaulio čempionatą komentuojančioms merginoms

Vakar pasaulio čempionato kovas komentuojantį televizijos žurnalistą Tautvydą Meškonį sukritikavęs Andrius Tapinas tarė žodį ir apie eteryje debiutavusias Justiną Lavrenovaitę-Perez ir Gretą Kaselytę.

Anot socialinio tinklo garsenybės, tiek futbolo teisėja, tiek Šiaulių "Gintros-Universiteto" komandos vartininkė yra netinkamos dirbti prie mikrofono.

"Po pastebėjimo apie nacionalinį komentavimo paveldą Meškonį užderėjo komentarų "kaži kaip jau pats komentuotum", "o ko pats neini ir nekomentuoji". Nežinau, kodėl XXI amžiuje vis dar žmonių, kurie mano, jog tai yra validus argumentas, bet kadangi esu mandagus žmogus, tai visiems bendrai atsakysiu.

Nekomentuoju, nes nemoku. Ir nesiruošiu mokytis, nes tai nėra mano darbas. Taip pat nemoku tiesti kelių, vairuoti troleibusų, tvarkyti indaplovių ir dar N visokių dalykų. Buvo kvietę į kažkurį čempionatą kaip antrąjį komentatorių, nes "tu toks didelis Anglijos rinktinės fanas", bet atsisakiau, nes būti dideliu fanu nepakanka. Esu kviestas komentuoti tenisą, nes "nuo vaikystės žaidi", bet irgi atsisakiau, nes to irgi nepakanka. Vienintelė transliacija, kurią komentavau, buvo sportinis pokeris, kai atsisėdau į kėdę pasiruošęs ir būdamas tikras, kad žinau apie ką kalbu ir kad galiu tiek analizuoti, tiek suteikti papildomos medžiagos.

Savo darbui, kurį, sakykim, moku, aš ruošiuosi atsakingai. Kiekvieną dieną stengiuosi sužinoti kažką naujo, įsivertinti klaidas, pasimokyti iš geriausių, sugalvoti kažką naujo.

Aš stengiuosi suteikti kokybišką paslaugą žmonėms, todėl to paties tikiuosi ir iš žmonių, kurie suteikia paslaugą man. Iškepa bandeles, nuveža į reikiamą vietą, sutvarko elektrą ar padeda stebėti futbolą. Jeigu jie nesiruošia savo darbui ir atlieka jį neatsakingai, jie yra chaltūrščikai.

Tautvydas yra chaltūrščikas. Galima atlaidžiai šypsotis, kad su jo komentavimu užaugom nuo 1998 metų, bet tai nekeičia fakto, kad užaugom su chaltūra.

Jaunieji komentatoriai Paulius Jakelis ar Rytis Vyšniauskas jau dabar yra penkiom galvom aukštesni ir klausydamasis jų aiškiai girdi, kaip sparčiai jie tobulėja ir kiek jie į save investuoja.

LRT sporto redakcijos žmogus, nusprendęs, kad yra gera mintis į tiesioginį eterį išleisti neparuoštą, netreniruotą, išsigandusį žmogų vien dėl to, kad tai yra moteris-futbolininkė, irgi yra chaltūrščikas. Taip, vakar ji skambėjo jau šiek tiek geriau (arba Kesminas tiesiog neduodavo jai pabaigti minties), bet čempionato rungtynės ne treniruočių poligonas. Gal tada pradėkim eksperimentuoti ir kitose laidose - vietoje geriausio politinių interviu vedėjo išleiskim į eterį kelis, kurie to beveik niekada nėra darę. Ai, palaukit...

Pasiūlymas - žiūrėk streamus su rusų komentatoriais - netinka. Pasiūlymas - paspausk geltoną mygtuką ir pasilik stadiono garsą - irgi nelabai.

Kodėl turiu žiūrėti per streamus, jeigu yra nacionalinis transliuotojas ir komentatoriai, kurie tikrai suteikia papildomos vertės rungtynėms?" - rašė A.Tapinas.