Nuomos sutartį nutraukęs S. Nyuiadzi grįžta į Lietuvą

Pusmetį Rumunijoje praleidęs ir su Džurdžu „Astra“ ekipą praėjusius metus užbaigęs Serge‘as Nyuiadzi grįžta į Lietuvą. Toge gimęs, bet Prancūzijos pilietybę turintis 26 metų saugas pirmadienį prisijungs prie „Žalgirio“ ir dalyvaus komandos treniruotėse.

S.Nyuiadzi į Rumuniją persikėlė praėjusių metų rugsėjį, kai tiksint paskutinėms žaidėjų perėjimo laikotarpio sekundėms „Žalgiris“ ir „Astra“ sutarė dėl šio futbolininko nuomos. Pagal pradinį susitarimą S.Nyuiadzi Rumunijoje turėjo žaisti iki 2018 m. birželio 30 dienos. Tačiau „Žalgirio“ sporto direktoriaus Mindaugo Nikoličiaus teigimu, futbolininko prašymu nuomos sutartis su Rumunijos klubu buvo nutraukta. „Serge‘as kreipėsi į mus prašydamas nutraukti nuomos sutartį su „Astra“. Tad susitarimas su Rumunijos klubu buvo atšauktas ir jau šį pirmadienį futbolininkas prisijungs prie „Žalgirio“ komandos. Tiesa, kol kas dar nėra aišku, ar jis liks Vilniuje iki sezono pradžios. Neatmetame galimybės sulaukus patrauklaus pasiūlymo suteikti progą Serge‘ui tęsti karjerą užsienyje“, – teigė M.Nikoličius.
 
2015–2016 m. sezone Rumunijos čempionų titulą iškovojusi Džurdžu ekipa šį sezoną po 22 turų yra surinkusi 37 taškus ir užima ketvirtą vietą. S.Nyuiadzi čempionate sužaidė 7 rungtynes, pelnė 1 įvartį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. „Žalgirio“ gretose pirmoje sezono dalyje futbolininkas A lygoje jis per 17 rungtynių pelnė 2 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o geriausias sezono rungtynes sužaidė UEFA Čempionų lygoje su Razgrado „Ludogorets“ ekipa. Vilniuje S.Nyuiadzi aikštėje pasirodė antro kėlinio viduryje, tačiau per likusį laiką spėjo ne tik pelnyti įvartį, bet ir atliko rezultatyvų perdavimą pergalę išplėšusiam Mantui Kukliui. S.Nyuiadzi tiksliu smūgiu pasižymėjo ir atsakomosiose rungtynėse Razgrade, bet šį kartą nuo pralaimėjimo savo ekipos neišgelbėjo
 
S.Nyuiadzi Lietuvos čempionų ekipoje debiutavo dar 2013-ųjų rugpjūčio 22-ąją Zalcburge vykusiose UEFA Europos lygos „Play-off“ etapo rungtynėse su vietos „Red Bull“ komanda. 2015 m. pabaigoje pasibaigus sutarčiai, futbolininkas persikėlė į Turkiją ir 2016-uosius pradėjo antroje pagal pajėgumą lygoje žaidusioje „1461 Trabzon“ komandoje. Vis dėlto, po to, kai klubas iškrito į žemesnę lygą, S.Nyuiadzi sugrįžo į Prancūziją, o prasidėjus 2017 m. sezonui vėl apsivilko „Žalgirio“ aprangą. Iš viso per karjerą „Žalgiryje“ S.Nyuiadzi sužaidė 103 rungtynes, pelnė 26 įvarčius ir atliko 29 rezultatyvius perdavimus. Jis tris kartus tapo Lietuvos čempionu bei iškovojo dvi Lietuvos futbolo federacijos taures.
 
Pasirengimą sezonui Vilniuje pradėjęs „Žalgiris“ sausio 30 d. išvyks į Turkiją ir ten surengs 10 dienų trukmės treniruočių stovyklą. Iki to laiko turėtų paaiškėti ir S.Nyuiadzi galimybės likti „Žalgiryje“. 

 

fkzalgiris.lt