Nuostabų žaidimą demonstravęs G.Ochoa sutrukdė brazilams pasiekti pergalę (FOTO, VIDEO)

Antradienio vakarą 2014-ųjų metų pasaulio čempionate prasidėjo antrasis turas. A grupėje susitiko Brazilijos ir Meksikos rinktinės. Įvarčių šioje dvikovoje neišvydome ir komandos išsiskyrė nulinėmis lygiosiomis.

Pirmasis kėlinys kiek aktyviau prasidėjo iš Meksikos rinktinės pusės. Aikštės svečiai bandė kurti progas varžovų aikštės pusėje, tačiau nesėkmingai.

Kiek vėliau žaidimo vadžias į savo rankas perėmė brazilai, bet pirmoji grėsminga proga buvo sukurta tik 18-ąją minutę, kuomet laimę iš toli pabandė Luizas Gustavo.

Po šešių minučių savo smūgį iš toli pademonstravo Meksikos saugas Miguelis Herrera, tačiau kamuolys praskriejo šalia viršutinio virpsto.

Pirmoji itin reali proga buvo sukurta 26-ąją minutę. Dani Alves iš krašto kamuolį pasiuntė į baudos aikštelę ir smūgį su galva atliko Neymaras, bet puikią reakciją pademonstravo Guillermo Ochoa.

35-ąją minutę prie meksikiečių vartų ir vėl kilo pavojus. Fredas galva pabandė nuginkluoti varžovų vartininką, bet smūgis nebuvo stiprus.

Kėlinio pabaigoje puikią progą pasižymėti turėjo brazilai, kuomet Thiago Silva krūtine kamuolį pasiuntė į baudos aikštelę, o Paulinho smūgiavo tiesiai į G.Ochoa.

Antrajame kėlinyje Meksikos rinktinė ir toliau neketino užsidaryti gynyboje. Jau nuo pat pirmų minučių brazilai pajautė savo varžovų spaudimą, o vieną itin pavojingą smūgį atliko Jose Vazquezas.

Po minėto meksikiečio smūgio jo komandos draugai dar kelis kartus pabandė patikrinti Julio Cesaro budrumą, tačiau kamuolys skriedavo šalia virpsto.

69-ąją minutę Brazilijos rinktinė sukūrė greitą kontrataką ir puikų perdavimą gavęs Neymaras "išmaudė" priešininką, bet ir vėl patikimai vartus saugojo G.Ochoa.

Per likusį laiką daugiau atakuoti pradėjo brazilai, bet meksikiečių išrikiuota penkių gynėjų kariauna puikiai tvarkėsi su grėsmingai nusiteikusiais turnyro šeimininkais.

Bene geriausią progą pasižymėti rungtynių pabaigoje turėjo Brazilijos rinktinės kapitonas Thiago Silva, kuomet po kampinio pastarasis galva atliko smūgį, tačiau tinkamą poziciją užsiėmęs Meksikos vartų sargas atrėmė dar vieną itin pavojingą smūgį ir savo komandai padovanojo lygiąsias.

Startinės sudėtys:

Brazilija: Júlio César, D.Alves, T.Silva, D.Luiz, Marcelo, Paulinho, Luiz Gustavo, Oscar, Ramires, Fred, Neymar.

Meksika: Ochoa; Rodríguez, Márquez, Herrera, Layún, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilar, Vázquez.


Turnyrinė A grupės lentelė:

Vieta Rinktinė Rungtynės Taškai Įv. santykis
1. Brazilija 2 4 2
2. Meksika 2 4 1
3. Kamerūnas 1 0 -1
4. Kroatija 1 0 -2