Oficialu: G. Arlauskis grįžta į Rumuniją

Pastaruosius du sezonus Anglijos „Premier“ lygos komandai priklausęs Giedrius Arlauskis oficialiai grįžta į Rumuniją – vartininkas pasirašė sutartį su „CFR Cluj“ klubu.

29-erių metų žaidėjas pastaruosius du metus priklausė „Watford“ ekipai, tačiau daug šansų šioje ekipoje jis nesulaukė – per du metus lietuvis į vartus stojo tik du kartus, o vieną iš jų tik 67-ąją minutę pakeitus susižeidusį komandos draugą. Negana to, praėjusį sezoną G. Arlauskis neteko ir antrojo vartininko pozicijos bei vos penkis kartus pateko tarp atsarginių žaidėjų: visus juos, kai traumą gydėsi antruoju „Watford“ vartininku pastarąjį sezoną buvęs Costelis Pantilimonas.

2016 metų sausį G. Arlauskis buvo išnuomotas į „La Liga“ pirmenybėse rungtyniavusį „Espanyol“ klubą, tačiau per pusmetį sužaidęs vos tris mačus, per kuriuos vartininkui 12 kartų teko traukti kamuolį iš vartų tinklo, jis grįžo atgal į Anglijos ekipą.

Tai jau trečiasis kartas, kai vartininko karjera pakrypsta į Rumuniją. Pirmąjį kartą į šią šalį žaidėjas išvyko dar 2008 metais, kai jo pirmąja legionieriaus stotele tapo „Unirea Urziceni“ ekipa, o 2014 metų vasarą lietuvis prisijungė prie „Steaua“ komandos, iš kurios po metų jis ir išvyko į Angliją.

„Aš džiaugiuosi atvykęs į tokį didelį klubą kaip „CRF Cluj“. Labai gerai pažįstu Daną Petrescu, o tai, kad būtent jis yra šios komandos treneris tikrai prisidėjo prie mano atvykimo į šį klubą. Tikiuosi, jog man pavyks padaryti šią ekipą geresne ir mes iškovosime trečiąjį Rumunijos čempionų titulą“, - po sutarties pasirašymo klubo svetainei teigė G. Arlauskis.

Praėjusio sezono „Liga 1“ pirmenybėse „CFR Cluj“ liko ketvirtoje pozicijoje, o šiame sezone per pirmus 6 turus 16 taškų surinkusi naujoji lietuvio ekipa pirmauja Rumunijos čempionate. Beje, per šešis turus ši ekipa praleido vos vieną įvartį, o pastaruosius penkis mačus savo vartus jiems pavyko išlaikyti „sausus“.

Savo pirmąjį šansą debiutuoti naujoje ekipoje G. Arlauskis turės jau ateinantį sekmadienį, kai „CFR Cluj“ namuose priims „Volantari“ ekipą.