Oficialu: J. Terry po sezono atsisveikins su "Chelsea" klubu

Anglijos futbolo legenda Johnas Terry po sezono visam laikui išsiskirs su Londono "Chelsea", praneša oficiali klubo svetainė.

36-erių metų centro gynėjas visą savo karjerą praleido "Chelsea" klube. 2000 metais anglas trumpam buvo paskolintas "Nottingham Forest" ekipai, tačiau "Chelsea" ekipoje jis sužaidė beveik 19 sezonų.

J. Terry su "Chelsea" turėjo atsisveikinti jau praėjusią vasarą, tačiau tiek klubas, tiek futbolininkas nusprendė dar sezonui pratęsti kontraktą. Šį kartą dar papildomo sezono "Chelsea" klube nebus - gynėjas po sezono išsiskirs su "aristokratais".

"Greitu laiku apsispręsiu dėl savo tolimesnės ateities, tačiau dabar aš esu čia ir esu įpareigotas padėti komandai pasiekti užsibrėžtą šio sezono tikslą", - apie greičiausiai būsimo penkto "Premier" lygos titulo kovą kalbėjo J. Terry.

"Su "Chelsea" visada turėjau fantastiškus santykius, kurie, manau, tęsis ir po paskutinių mano rungtynių šiame klube. Turėjome derybas dėl naujo kontrakto, tačiau aš galutinai nusprendžiau, kad atėjo metas išvykti. Amžinai liksiu dėkingas šiam klubui ir jo sirgaliams", - pridūrė gynėjas.

Šį sezoną futbolo veteranas "Chelsea" klube į startinę sudėtį neprasibrauna - tvirtą centro gynėjų trio sudaro Cezaris Azpilicueta, Davidas Luizas bei Gary Cahillas. Šiame sezone J. Terry kol kas sužaidė 10 rungtynių.

Iš viso "Chelsea" klube J. Terry sužaidė 713 rungtynių ir pasižymėjo 66 kartus. Per visą savo karjerą "mėlynųjų" komandoje gynėjas iškovojo 16 titulų - keturi iš jų buvo pasiekti "Premier" lygoje ir vienas iškovotas UEFA Čempionų lygos turnyre.

Kol kas tolimesnė J. Terry ateitis yra nežinoma, tačiau spėjama, kad futbolininkas karjerą bent sezonui pratęs Jungtinėse Amerikos Valstijose.