Oficialu: Legendinis T.Radzinevičius baigė profesionalo karjerą

20 metų. Tiek truko profesionali Tomo Radzinevičiaus karjera. 1997 metais būdamas vos šešiolikos metų jis žengė pirmuosius žingsnius Marijampolės “Sūduvoje”. Tuo metu turbūt ir pats futbolininkas nebūtų pagalvojęs, kad taps ne tik klubo simboliu, bet tikru miesto pasididžiavimu, rašo futbolo.tv 

Garsiai T.Radzinevičiaus pavardė Lietuvoje nuskambėjo 2002-iais, kai kukli Marijampolės komanda tapo neįveikiama kliūtimi puikiai žinomam norvegų “Brann” klubui. UEFA Taurės turnyre puolėjas į skandinavų vartus įmušė tris įvarčius ir buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių.

Jau kitais metais marijampolietis debiutavo nacionalinėje komandoje, o iš viso rinktinės marškinėlius vilkėjo 21 kartą bei pelnė vieną įvartį. Simboliška, kad įvartis buvo pelnytas į Maltos rinktinės vartus, kurioje vilkėdamas “Valletta” klubo marškinėlius Radzinevičius užbaigė paskutinį savo sezoną. “Visada norėjau baigti karjerą ten kur pradėjau, deja, to padaryti nepavyko”, - apgailestavo puolėjas.

Aštuonis sezonus “Sūduvoje” praleidęs žaidėjas patraukė į Čekiją. Šioje šalyje jis praleido ne tik kelis savo karjeros sezonus, bet taip pat sukūrė šeimą. “Labiausiai noriu padėkoti savo žmonai Janai, kuri su manimi buvo nemažą dalį mano karjeros, taip pat esu dėkingas savo tėvams ir visiems giminaičiams Lietuvoje ir Čekijoje”, - Facebook paskyroje pranešdamas, kad baigia profesionalo karjerą rašė T. Radzinevičius.

Du kartus 2002 m. ir 2015 m. puolėjas buvo pripažintas geriausiu Lietuvoje rungtyniaujančiu futbolininku, o 2006 m. kartu su Libereco “Slovan” klubu tapo Čekijos čempionu.

Lietuvos čempionate T.Radzinevičius su pertraukomis žaidė aštuonis sezonus, per kuriuos įmušė 120 įvarčių. Toks skaičius marijampoliečiui leido įsitaisyti garbingoje penktoje vietoje tarp rezultatyviausių A lygos futbolininkų (skaičiuojant sezonus nuo 1991 m.).

“Turėjau galimybę žaisti rinktinėje, už tai noriu padėkoti visiems Lietuvos rinktinės treneriams ir tikiuosi, kad mano sūnus pratęs futbolo karuselę mūšų šeimoje”, - atsisveikindamas su futbolu sakė legendinis Marijampolės futbolininkas. 

E.Kvitkauskas, futbolo.tv