Oficialu: L.Suarezas palieka "Liverpool" klubą ir keliasi į "Barcą"

"Liverpool" klubas penktadienio popietę paskelbė, jog komandą palieka Urugvajaus rinktinės ir "raudonųjų" ekipos atakų lyderis Luisas Suarezas.

27-erių metų puolėjas po kiek užtrukusių derybų keliasi į Ispanijos vicečempionų "Barcelona" klubo gretas, kur jis pakeis į "Arsenal" komandą persikėlusį Alexis Sanchezą.

Futbolininkas oficialiai su "Barca" pasirašys penkerių metų kontraktą ir bus pristatytas klubo gerbėjams kitą savaitę.

Praeitą gruodį L.Suarezas pasirašė su "raudonaisiais" naują, penkerių metų trukmės sutartį, tačiau, kaip ir buvo prognozuojama, vasarą nusprendė palikti komandą.

Kol kas nėra aišku, kokią sumą Katalonijos klubas sumokės Mersisaido ekipai, tačiau neoficialiai pranešama, kad futbolininko išpirka gali siekti apie 70 mln. svarų sterlingų (88 mln. eurų).

L.Suarezas į "Liverpool" gretas persikėlė 2011 m. žiemą, kai komandai reikėjo pakeisti į "Chelsea" išvykusį Fernando Torresą. Tuomet "raudonieji" už urugvajietį sumokėjo 26,5 mln. eurų.

Praeitą sezoną futbolininkas tapo rezultatyviausiu Anglijos "Premier" lygos futbolininku, įmušęs 31 įvartį, bei savo kolegų buvo išrinktas geriausiu sezono žaidėju.

Iš viso atstovaudamas "Liverpool" ekipai futbolininkas per 159 oficialius mačus visuose frontuose įmušė net 111 įvarčių bei atliko 32 perdavimus.

Pasaulio čempionate daugiausiai dėmesio Urugvajaus rinktinės puolėjas sulaukė po incidento su Giorgio Chiellini, kai L.Suarezas įkando italui. Už šį veiksmą futbolininkas buvo "apdovanotas" keturių mėnesių bei 9 rinktinės mačų diskvalifikacija.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...