Oficialu: M. Pochettino pratęsė sutartį su "Tottenham" klubu

„Tottenham Hotspur“ komanda šiandien pranešė pasiekusi susitarimą su vyriausiuoju treneriu Mauricio Pochettino, su kuriuo kontraktas pratęstas dar penkiems metams.

Argentinietis sutartį pasirašė po to, kai trečią sezoną iš eilės atvedė komandą į pirmąjį ketvertuką „Premier“ lygoje, tad klubas ir kitąmet kovos Čempionų lygos turnyre. Naujas kontraktas galios iki 2023 metų vasaros, o neoficialiais duomenimis, per metus strategui bus mokama 8,5 milijono svarų (9,7 milijonai eurų) alga.

Pastaruoju metu sklandė nemažai gandų, jog šiuo treneriu domėjosi tokie klubai kaip „Chelsea“, „Real“ ar „Bayern“, tačiau 46-erių metų strategas nusprendė likti dabartinėje komandoje, kurioje jis dirba nuo 2014 metų. Kartu su juo sutartis pratęsė ir kiti ekipos trenerių štabo nariai.

Teigiama, jog trenerį likti įtikino komandos savininkas, kuris pažadėjo šią vasarą naujiems transferams skirti 150 milijonų svarų (maždaug 171 milijoną eurų). Taip pat tikimasi, jog po tokio M. Pochettino sprendimo, jo pėdomis gali pasekti ir komandos lyderiai – Harry Kane‘as, Dele Alli, Janas Vertonghenas, Hugo Llorisas bei Christianas Eriksenas, kuriems taip pat siūlomi nauji kontraktai su „Tottenham“ klubu.