Oficialu: S. Mustafi rungtyniaus "Arsenal" klube

Visą vasarą santūriai apsipirkinėjęs Londono "Arsenal" - iššovė. "Kanonieriai" oficialiai patvirtino apie 24-erių metų Vokietijos rinktinės centro gynėjo Shkodrano Mustafi įsigijimą.

Šiandien "Arsenal" klubas jau patvirtino apie puolėjo Lucaso Perezo atvykimą, o dėl S. Mustafi buvo likę tik formalumai. Vokietis savaitgalį nevilkėjo "Valencia" klubo marškinėlių "La Liga" pirmenybių rungtynėse ir pats Arsene'as Wengeras rugpjūčio 27-ąją dieną prasitarė apie įvyksiančią vokiečio medicininę patikrą.

Oficialiame klubo pareiškime nenurodoma nei perėjimo suma, nei kontrakto trukmė. Pagal įvairius žiniasklaidos pranešimus, Anglijos vicečempionams už gynėją teko pakloti nuo 35 iki 40 milijonų eurų.

A. Wengeras apie vokietį sakė: "Jis yra tinkamo amžiaus. Taip pat jį galima laikyti patyrusiu žaidėju. Jis - atidus ir puikiai su kamuoliu žaisti mokantis gynėjas. Mes įsigijome puikių žaidėją, kuris su mumis bus ir ateityje."

Anglijos futbolas S. Mustafi yra žinomas. 2009 metais jį iš "Hamburger" įsgijo Liverpulio "Everton", tačiau pagrindinėje komandoje jis sužaidė vos vienas rungtynes. Vėliau gynėjo karjera pakrypo į "Sampdoria" ekipą, kurioje rungtyniavo dvejus metus.

S. Mustafi "Valencia" sustiprino 2014-ųjų rugpjūtį. Per du sezonus Ispanijoje gynėjas sužaidė 78 rungtynes ir pelnė šešis įvarčius.

Verta paminėti, kad prieš paskelbdami apie S. Mustafi įsigijimą "Arsenal" pranešė, kad 21-erių centro gynėjas Calumas Chambersas yra išnuomotas "Middlesbrough" ekipai.<blockquote class="twitter-tweet" data-conversation="none" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">That’s right, it’s officially official! <a href="https://twitter.com/hashtag/GunnerShkodran?src=hash">#GunnerShkodran</a><a href="https://t.co/DbX63Iyp5h">https://t.co/DbX63Iyp5h</a></p>&mdash; Arsenal FC (@Arsenal) <a href="https://twitter.com/Arsenal/status/770706081677008896">August 30, 2016</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>