Oficialu: "Sūduvą" iki sezono pabaigos treniruos V. Čeburinas

Marijampolės futbolo klubas „Sūduva“  komandos vyriausiuoju treneriu iki 2016 metų sezono pabaigos pasirinko kazachstano pilietį Vladimirą Čeburiną.

Šis strategas jau dirbo Lietuvoje –  2014 metais  Pakruojo „Kruoją“ atvedė ant A lygos apdovanojimų pakylos bei tapo Lietuvos vicečempionu.

FK „Sūduva“ prezidentas Vidmantas Murauskas pakomentavo naujojo komandos vyr. trenerio paskyrimą:

„Po to, kai praėjusią savaitę  nutraukėme sutartis su buvusiais komandos treneriais, gavome ne vieną pasiūlymą į vyriausiojo trenerio poziciją. Tikimės, kad pasirinktas treneris Vladimiras Čeburinas pasinaudos turima patirtimi ir padės finišuoti sezone kaip įmanoma sėkmingiau.“

„Puikiai suprantu, kad didelių reikalavimų treneriui kelti tokiam trumpam 3 mėnesių periodui negalima. Svarbiausias uždavinys – tinkamai sudėlioti ir išnaudoti turimus komandos resursus, potencialą. Kaip ten bebūtų, tikslai komandai nesikeičia – kovojame dėl vietos UEFA, LFF taurės ir lygos medalių.“ – teigė V. Murauskas.

„Klubui atsisveikinus su buvusiais treneriais, reikėjo specialisto, kuris padėtų užbaigti sezoną. Būtent toks ir yra artimiausias tikslas su V.Čeburinu. Paisbaigus šiam sezonui, kalbėsimės, ar tęsiame darbą kartu ar padėkojame vieni kitiems už pagalbą ir atsisveikiname.  Taip esame su treneriu susitarę ir šiuo metu jam naudinga bent kurį laiką padirbėti „Sūduvoje“, o mums naudinga, kad specialistas padės mums užbaigti sezoną“,- kalbėjo klubo prezidentas.

Strategas didžiąją trenerio karjeros dalį praleido gimtinėje, kur dirbo Karagandos „Šachtior“ klubo trenerio asistentu. Vėliau, nuo 2011 metų du sezonus  51-erių treneris dirbo Kokšetau „Okžetpes“ strategu, o 2014 metais atvyko į Lietuvą ir stojo prie „Kruojos“ vairo.

Po sėkmingo istorinio „Kruojai“ sezono V. Čeburinas sulaukė daug susidomėjimo iš įvairių klubų bei sugrįžo į gimtinę, kur tapo vyriausiuoju Karagandos „Šachtior“ treneriu.

V. Čeburinas jau galės būti komandos techninėje zonoje šeštadienį vyksiančiose LFF taurės pusfinalio rungtynėse Kaune su „Stumbro“ komanda.

fksuduva.lt