Oficialu: Y. Toure po sezono paliks "Manchester City" ekipą

Ilgametis „Manchester City“ atstovas Yaya Toure po sezono paliks šią ekipą – tai patvirtino komandos treneris Pepas Guardiola.

34-erių metų saugas savo paskutines rungtynes klube sužais ateinantį trečiadienį prieš „Brighton“, o „Man City“ strategas teigė, jog ši dvikova bus skirta žaidėjo atsisveikimui su komanda.

„Yaya į šį klubą atvyko pačioje kelionės pradžioje. Dabar mes esame tokioje pozicijoje dėl to, ką jis padarė. Negalima pamiršti laikotarpio, kai komandą treniruojant Roberto Mancini ir Manueliui Pellegrini, Y. Toure buvo kertinis ekipos žaidėjas.

Mače su „Brighton“ suteiksime jam tai ko jis nusipelnė – vieną iš gražiausių atsisveikinimų, kokio tik gali sulaukti žaidėjas. Visas dėmesys bus skirtas tam, kad Y. Toure galėtume išlydėti pergalingai ir dėl jo iškovotume pergalę“, - teigė P. Guardiola.

Y. Toure į „Manchester City“ atvyko 2010 metais iš „Barcelona“ klubo už 30 milijonų eurų sumą. Per aštuonis metus klube jis laimėjo tris „Premier“ lygos nugalėtojų titulus, vieną FA taurę ir dvi lygos taures. Iš viso klube jis yra sužaidęs 315 mačų bei pelnęs 82 įvarčius, tačiau šį sezoną jį aikštėje išvysti buvo galima vos 16 kartų.