Oficialu: "Žalgiris" įsigijo "sausomis" rungtynėmis Portugalijoje pasižymėjusį puolėją

Artėjančio sezono iššūkiams besirengiantis FK „Žalgiris“ savo puolimo arsenalą papildė nauju ir pavojingu ginklu. Sostinės ekipa iki vasaros išsinuomojo Lisabonos „Belenenses“ komandos puolėją Komneną Andričių, kurį vėliau turės galimybę įsigyti.

21-erių metų serbas iki persikėlimo į Portugaliją rungtyniavo dviejuose gimtinės klubuose – Kragujevaco „Radnički“ bei Belgrado OFK. Be to, K.Andričius atstovavo tuo metu labai pajėgiai Serbijos 20-mečių rinktinei.

Puolėjas praėjusių metų birželį atvyko į Portugalijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujantį klubą, kuriame šiek tiek laiko praleido Lukas Spalvis bei dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas. Portugalijos čempionate „Žalgirio“ naujokas sužaidė 8-erias rungtynes, per kurias įvarčių nepelnė. Taip pat serbas rungtyniavo dar trijuose šalies taurės mačuose.

Anot „Žalgirio“ sporto direktoriaus Mindaugo Nikoličiaus, tokio tipo puolėjas komandai buvo reikalingas: „Žaidėjas yra aukštas ir labai tvirtai sudėtas, galingas, stiprus fiziškai, bet taip pat turi ir gerą kamuolio valdymo techniką. Ieškojome kitokio tipo puolėjo. Priekyje norime turėti opcijų: tiek galimybę žaisti dviem puolėjais, tiek trimis. Tai – futbolininkas, gerai žaidžiantis nugara į vartus ir kovojantis dėl aukštų kamuolių, gerai žaidžiantis galva.“

Sostinės klube naujokas sutiks pažįstamą veidą, kadangi puikiai sutaria su kitu tėvynainiu Matija Ljujičiumi. Tiek pastarasis, tiek praėjusiame sezone įvarčių fejerverką surengęs Andrija Kaludjerovičius paskatino K.Andričių prisijungti prie „Žalgirio“.

„Tikiuosi, kad „Žalgiris“ man bus geriausia vieta atsiskleisti. Noriu įmušti kuo daugiau įvarčių, atlikti rezultatyvių perdavimų ir kuo galėdamas padėti komandai siekti pergalių. Deja, Portugalijoje man nepavyko įsitvirtinti pagrindinėje sudėtyje, komandoje ir be manęs buvo daug puolėjų. Noriu kuo daugiau žaisti, tad nusprendžiau priimti „Žalgirio“ pasiūlymą.

Apie „Žalgirį“ turiu daug informacijos. Žinau, kad pernai komanda laimėjo viską Lietuvoje, bet jai nepasisekė Europos taurėse. „Žalgiryje“ žaidžia geras mano bičiulis Matija Ljujičius, pernai komandoje buvo ir Andrija Kaludjerovičius, jie man ir papasakojo apie komandą. Suprantu, kad Andrija „Žalgiryje“ paliko labai ryškų pėdsaką. Jis yra puikus puolėjas ir jį pakeisti nebus lengva. Bet aš tikiu, kad galiu būti naudingas komandai, o kaip bus – pamatysime“, – pasakojo 21-erių metų serbas.

Savo ruožtu sostinės ekipą dominusiam Burundžio rinktinės saugui Papy Faty iškilo problemų dėl vizos, tad jis „Žalgirio“ klube nepasirodys.

K.Andričius ketvirtadienį stebėjo „Žalgirio" dvikovą su Novosibirsko „Sibir" komanda, o pirmą sykį žalios ir baltos spalvos marškinėlius gali apsivilkti vasario 10-ąją, Sidės mieste vyksiančiose kontrolinėse rungtynėse su Gruzijos čempionų FC „Samtredia“ komanda. Susitikimo pradžia – 15 val. Lietuvos laiku.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...