Oficialu: "Žalgiris" sukirto rankomis su gynėju iš Čilės

Atkakliai mūšiams Čempionų lygoje besiruošiantis FK „Žalgiris“ rado, kuo užlopyti spragą vidurio gynėjo pozicijoje, kai ekipą paliko Georgas Freidgeimas. Sostinės ekipa pasipildė peržiūroje dalyvavusiu ir mače su Geteborgo IFK rungtyniavusiu 24-erių metų čiliečiu Diego Oyarzunu.

Kairiakojis vidurio gynėjas, taip pat galintis rungtyniauti ir kairiajame krašte, visą savo profesionalo karjerą praleido gimtojoje Čilėje. D.Oyarzunas futbolo abėcėlę krimto tituluotame Santjago „Universidad Catolica“ klube, kuriame sužaidė vienerias rungtynes ir buvo skolinamas „Deportes Valdivia“, „San Marcos de Arica“ bei „Union La Calera“ ekipoms. Įgavęs patirties aukščiausioje šalies lygoje, čilietis 2016 metais sukirto rankomis su Santjago „Palestino“ klubu.

Ten D.Oyarzunas sužaidė 12 rungtynių šalies čempionate bei 2 mačus „Copa Sudamericana“ taurėje, stodamas į kovą prieš Rio de Žaneiro „Flamengo“ bei Karakaso „Atletico Venezuela“ ekipas. Paskutinę dvikovą D.Oyarzunas aukščiausioje šalies lygoje sužaidė gegužės 14-ąją dieną. Futbolininkas su „Žalgiriu“ treniruojasi kiek daugiau nei savaitę ir per šį laiką spėjo pasižiūrėti žalgiriečių dvikovas su „Jonava“ ir Klaipėdos „Atlantu“ bei pats išmėginti jėgas susitikime su IFK. 

„Mačiau po vienerias A lygos ir LFF taurės rungtynes, taip pat rungtyniavau ir mače su Geteborgo IFK. Sezonas Čilėje baigėsi prieš mėnesį, tad man buvo kiek sunku, nes tik savaitę dalyvavau treniruotėse. Dvikovoje su IFK jaučiausi gerai, rungtynės ir šventė taip pat buvo šauni. Varžovas irgi buvo pajėgus, kadangi IFK – didelis klubas Švedijoje. „Žalgiris“ – didis klubas Lietuvoje ir esu laimingas būdamas čia, kadangi atvykau su dideliais tikslais“, – pasakojo „Žalgirio“ naujokas.

Sostinės klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius pasidžiaugė, jog D.Oyarzunas karjerą Europoje pradės būtent Vilniaus ekipoje: „Planavome įsigyti tik vieną žaidėją, nes buvome nusprendę, jog, pasibaigus nuomai, atsisveikinsime su Komnenu Andričiumi – vietoje jo pasirinkome Liviu Antalį. Netikėtai išvykus Georgui Freidgeimui, atsirado būtinybė pasikviesti į komandą dar vieną centro gynėją. Diego Oyarzunas dalyvavo peržiūroje, tad jam reikės laiko įsilieti į komandą ir susipažinti su europietišku futbolu. Tai vilčių teikiantis žaidėjas ir žiūrėsime, kaip jam seksis adaptuotis Europoje“.

Artimiausias rungtynes namuose „Žalgiris“ žais liepos 12-ąją dieną. Antrojo Čempionų lygos atrankos etapo pirmosios rungtynės su Razgrado „Ludogorets“ ekipa LFF stadione prasidės 20.45 val.

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...