Olandija rungtynių pabaigoje palaužė Meksiką ir žengė į ketvirtfinalį (VIDEO) © JumpStory nuotr.

Sekmadienį Brazilijoje įvyko dar vienerios 2014 metų pasaulio čempionato aštuntfinalio rungtynės. Olandijos rinktinė rungtynių pabaigoje stebuklingai išplėšė pergalę ir kelialapį į ketvirtfinalį prieš Meksiką.

Pirmajame kėlinyje agresyviau atrodė meksikiečiai, kurie varžovus iš Europos spausti pradėjo jau nuo pat rungtynių pradžios. Pirmasis laimę iš toli pabandė Miguelis Layunas, tačiau jo smūgiuojamas kamuolys praskriejo šalia Olandijos ginamų vartų.

Tuo metu Louisui van Gaalui rungtynių pradžia nieko gero nežadėjo. 9-ąją minutę Nigelis De Jongas paliko aikštę, o jį pakeitė traumą prieš mačą išsigydęs Bruno Martinsas Indi.

Olandijos futbolininkams niekaip nepavyko sukurti grėsmingos atakos, o meksikiečiai ir toliau spaudė pasaulio vicečempionus. 17-ąją minutę visiškai šalia virpsto smūgiavo Hectoras Miguelis Herrera.

Pirmąją pavojingą progą olandai sukūrė 27-ąją minutę, kuomet aukštą perdavimą iš komandos draugo sulaukęs Robinas van Persie vienu lietimu atliko smūgį, bet jis nepasiekė tikslo.

Kėlinio pabaigoje Giovani dos Santosas prasiveržė kraštu ir smūgiavo tiesiai į vartų kampą, tačiau patikimai vartus saugojo Jasperas Cillessenas. Per pridėtą teisėjo laiką prie Meksikos vartų pargriuvo Arjenas Robbenas, bet teisėjas neskyrė 11 metrų baudinio, nors epizodas buvo ginčytinas.

Antrasis kėlinys ypač sėkmingai prasidėjo meksikiečiams, kurie jau 48-ąją minutę įsiveržė į priekį. Puikų įvartį iš maždaug 23 metrų pelnė Giovanis dos Santosas, kuris vos netapo savo šalies didvyriu.

Po greitai praleisto įvarčio olandams trauktis nebebuvo kur ir prasidėjo atakos viena po kitos. 55-ąją minutę meksikiečiai vos nepadvigubino rezultato, tačiau po dviejų minučių rezultatas galėjo tapti lygus, kuomet po kampinio galva smūgiavo olandų žaidėjas, o kamuolys nuo vartininkas Guillermo Ochoa atsitrenkė į virpstą.

Olandijos futbolininkų spaudimas ir toliau jautėsi, tačiau lemiamą įvartį pelnyti pavyko tik 88-ąją minutę. Viltis išlikti pasaulio čempionate atgaivino Wesley Sneijderis, kai galingų smūgiu nepaliko jokių vilčių varžovų vartininkui.

Po išlyginamojo įvarčio atrodė, kad olandai nežada laukti pratęsimo, nes ir toliau aktyviai spaudė meksikiečius. Per pridėtą teisėjo laiką buvo paskirtas netikėtas 11 metrų baudinys - jį uždirbo A.Robbenas. Pastarasis nesiryžo realizuoti jo, o prie žymos stojo Klaasas-Janas Huntelaaras, kuris išplėšė olandams pergalę bei kelialapį į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje Olandijos rinktinė susigrums su Graikijos ir Kosta Rikos poros nugalėtoju.

Rezultatas:

Olandija 2 - 1 Meksika

48' [0 - 1] G.dos Santos

88' [1 - 1] W.Sneijder

90' [2 - 1] K-J.Huntelaar (11m. baudinys)

Startinės sudėtys:

Olandija: Cillessen, Vlaar, De Vrij, Blind, De Jong, Van Persie (c), Sneijder, Robben, Verhaegh, Kuyt, Wijnaldum.

Meksika: Ochoa, Rodriguez, Salcido, Marquez (c), Herrera, Layun, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilar.