Oscaras: Kinijos čempionatas turi potencialo varžytis su "Premier" lyga

Naujasis Šanchajaus SIPG pirkinys Oscaras mano, kad Kinijos "Super" lyga ateityje gali mesti iššūkį net Anglijos pirmenybėms, jei klubams ir toliau pavyks pritraukti žvaigždes.

Pats brazilas į SIPG persikėlė už 60 mln. eurų bei prisijungė prie komandos draugo rinktinėje Hulko bei buvusio Londono "Chelsea" stratego Andre Villas-Boaso.

Žaidimą Kinijoje taip pat jau pasirinko Carlosas Tevezas, Axelis Witselis, Ramiresas, Alexas Teixeira, Ezequielis Lavezzi, Johnas Obi Mikelis, Graziano Pelle, Burakas Yilmazas, Paulinho, Renato Augusto, Fredy Guarinas bei Jacksonas Martinezas.

"Jeigu jie taip tęs ir toliau, galbūt taip, nes jie turi daugybę gerų projektų", - sakė Oscaras, Sky Sports paklaustas apie kinų galimybę varžytis su "Premier" lyga.

"Žinoma, "Premier" lygos žaidėjų lygis yra aukščiausias pasaulyje, tačiau Kinijos vaikinai yra labai geri. Jie daug padeda naujiems futbolininkams ir tikiuosi, jog taip bus ir toliau, nes aš atvykau padėti jiems."

"Transferas buvo geras man, geras "Chelsea", geras Šanchajaus klubui, taigi, esu labai laimingas atvykęs į Kinijos "Super" lygą."

"Manau, Kinijos klubai išleidžia daugybę pinigų, kad žaidėjai atvyktų į Kiniją, nes nori sustiprinti lygą. Jie man pateikė pasiūlymą ir aš esu labai laimingas, jog čia atvykau."

Oscaras pasižymėjo įvarčiu jau debiutiniame mače vilkint SIPG marškinėlius.