O.Vasilenka: “Rungtynės su “Jonava” kai kam bus lemtingos”

Prieš savaitę pradėję savo pasiruošimą naujajam sezonui A lygos bronzos medalių laimėtojai “Trakų” futbolininkai šeštadienį pradeda kontrolinių rungtynių maratoną. Pirmasis priešininkas – “Jonavos” klubas.

Neabejotinai, šioje akistatoje “Trakų” vyriausiasis treneris Olegas Vasilenka suteiks galimybę visiems peržiūroje dalyvaujantiems futbolininkams. Maža to, kai kam ši galimybė gali būti paskutinė.

“Du pagrindiniai klausimai – tarpusavio supratimas aikštėje ir peržiūroje dalyvaujančių futbolininkų patikrinimas. Pirmasis pasiruošimo etapas baigtas. Dirbome gana dideliu krūviu, todėl labai svarbu, kaip tas treniruotes perkelsime į rungtynes. Treniruotėse viskas sekasi geriau, tačiau tai yra tik treniruotės”, – prieš pirmąją 2018 – ųjų dvikovą kalbėjo “Trakų” vyriausiasis treneris Olegas Vasilenka.

Treneri, kiek toli komanda pasistūmėjo per tą savaitę?

Aš kasdien matau žaidėjų pastangas, tačiau kalbėti apie kažkokį žengimą pirmyn dar per anksti. Kol kas viskas tik prasideda (šypsosi).

Užsiminėte apie peržiūroje dalyvaujančius žaidėjus. Iš to, ką matėte treniruočių metu, įžvelgėte tokį ar tokius, kurie tiktų “Trakų” sistemai?

Kol kas išskirti nenorėčiau, nes kiekvienas kiekvienos treniruotės metu stengiasi maksimaliai. Taip, kartais kažkas nepasiseka, tačiau aš į tai nekreipiu dėmesio, nes tai neparodo, kad futbolininkas tapo blogesnis. Man svarbiausia, kaip jie atrodys rungtynių metu, koks bus jų ryšys su komanda.

Ar gali būti taip, kad kažkam tai bus lemtingos rungtynės?

Neabejotinai. Kaip ir kiekviena treniruotė, taip ir kiekviena kontrolinė dvikova gali būti būti lemtinga. Jei išeini į aikštę, tu negali leisti nesistengti – tu privalai demonstruoti viską, ką geriausiai moki, kaip mąstai, kaip valdai kamuolį.

Ar radote žaidėjus, kurie užpildys Arūno Klimavičiaus ir Aleksandro Byčenoko vietas?

Viena vertus, apie tai dar anksti kalbėti, kita vertus – vietos aikštėje nėra vardinės. Neveltui yra sugalvotas posakis – “Nepakeičiamų nėra”. “Trakuose” yra pakankamai žaidėjų, kurie gali užimti bet kurią poziciją aikštėje.

Pagalvojate apie tai, kokių pozicijų žaidėjų šiuo metu trūksta labiausiai?

Neabejotinai. Tačiau tai yra nenutrūkstamas kasdienis darbas. Žinoma, norisi daugiau, norisi kokybės, tačiau, patikėkite, tokie dalykai nesidaro greitai. Ypač, jei nori, kad jie pasidarytų gerai.

Jau anksčiau minėjote, kad šiemet treniruotės skirsis nuo praėjusių metų. Kaip tas pasikeitimas veikia žaidėjus?

Kiekvienoje treniruotėje jie dirba su dideliu noru, dideliu nusiteikimu ir didelėmis pastangomis.

Tačiau taip pat juk buvo ir praėjusiais metais..

Taip, buvo, tačiau nebuvo tokio vientisumo, koks yra dabar. Šiuo metu visi dirba vienu kvėpavimu – tai yra svarbiausia. Visi viens kitą palaiko ir stengiasi palaikyti tokį tempą, koks šiuo metu būtinas.

Jus viskas tenkina tai, ką matote treniruotėse?

Treneriui viskas patikti negali (šypsosi). Visada norisi gerai, bet puikiai suprantu, kad tai ateina su laiku. Be to, jei viskas tenkins, tai kur toliau? Aš žinau, kad kiekvienas mūsų klubo žaidėjas gali daugiau, todėl kol nepasiektas maksimumas, negaliu būti viskuo patenkintas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...