O.Vasilenko apie mačą su "Uteniu": "Lietuvos čempionate turėsime savotiškas Europos taurės rungtynes"

Kai gegužės 3 dieną Visagine „Utenis“ 1:0 nugalėjo „Trakus“, pastarieji čempionate nukrito į penktąją poziciją. Tai buvo fiasko. Vyriausiojo trenerio Olego Vasilenkos kėdė ėmė braškėti, komanda – rengti susirinkimus, futbolo visuomenė komandą paprasčiausiai nurašė. Tai buvo paskutinės „Trakų“ rungtynės, po kurių viskas apsivertė aukštyn kojomis – nuo to laiko šalies vicečempionai A lygoje nepralaimi.

Trečiajame rate Vilniuje riteriai prieš „Utenį“ sužaidė lengviausias sezono rungtynes bei po Maksimo Maksimovo trijų įvarčių iškovojo įtikinamą pergalę 3:0. Tuomet jau „Utenio“ stovykloje viskas apsivertė aukštyn kojomis. Beje, M.Maksimovas šiemet yra vienintelis riteris baudęs Utenos ekipą. Ir tą jau padarė keturis kartus.

Data: 2017 m. rugpjūčio 16 d. 18.00 val.

Vieta: „Utenio“ stadionas, Utena

Varžovas

Prieš sezoną Utenos klubas buvo viena mažiausiai nuspėjamų komandų, tačiau tikrai ne taip stipriai, kaip tuomet, kai ekipos vairą perėmė specialistas iš Ispanijos, o komandos pagrindą sudaro vien ispanakalbiai futbolininkai.

Daugelis iš tokio eksperimento juokėsi, tačiau juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Naujos sudėties „Utenis“ jau spėjo įveikti „Sūduvą“, ir „Jonavą“,nepralaimėti „Atlantui“ ir „Stumbrui“, o vienintelę nesėkmę patyrė žaisdami su Vilniaus „Žalgiriu“. Tokie rezultatai komandai leidžia galvoti apie ketvirtąją vietą, kurioje „Atlantas“ yra nutolęs vos per vieną tašką.

Paskutinis turas

„Trakai“ paskutinėje dvikovoje turėjo varžytis ne tik su čempionato lyderiu Vilniaus „Žalgiriu“, tačiau ir su atsėlinusia audra. Puikios rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2. Utenos komanda taip pat nelengvame mūšyje 3:1 pranoko „Jonavą“.

Žaidėjai pakeitęs marškinėlius

Ispaniškoje „Utenio“ ekipoje nežaidžia nei vienas futbolininkas, anksčiau vilkėjęs „Trakų“ marškinėlius, savo ruožtu, riterių ekipoje  yra du žaidėjai, anksčiau atstovavę „Uteniui“.

Prieš porą metų šios ekipos vartus  gynė dabartinis „Trakų“ vartininkas Ignas Plūkas, o dar prieš mėnesį šios ekipos nariu buvo Valentinas Jeriomenka.

Tarpusavyje

9-1-2. „Trakų“ pergalių procentas prieš „Utenį“ yra vienas aukščiausių tarp visų lygos komandų. Riteriai yra laimėję 75 procentus visų tarpusavio rungtynių. Šiandien yra galimybė iškovoti jubiliejinę dešimtą pergalę.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 23 laipsnių šilumą, 2 metrų per sekundę pietų vėją, debesuotumą ir nedidelį lietų.

Citata

O.Vasilenka: „Utenio“ komandą mes kol kas matėme tik vaizdo peržiūrose, tad sunku pasakyti, ar bus lengviau, ar sunkiau žaisti nei per pirmuosius tris susitikimus. Noriu pabrėžti, kad ir tada mums nebuvo lengva.

Žiūrėsime, ką jie pasiūlys, tačiau kaip ir visada labiau žiūrėsime savęs. Dabar „Utenyje“ surinkti visiškai kitokio mentaliteto žmonės. Lietuvos čempionate turėsime savotiškas Europos taurės rungtynes“.

fkt.lt