P. Guardiola: nenoriu, kad "Man City" žaistų kaip "Barca"

Pepas Guardiola sako, kad neketina paversti "Manchester City" ekipos antra "Barcelona" ir juo labiau pakeisti Anglijos futbolo.

Apie tai visi kalba nuo pat to momento, kai tik ispanas buvo pristatytas kaip būsimasis "miestiečių" strategas.

Visgi, spaudos konferencijoje, kurioje jis taip pat paneigė gandus apie nesutarimus su Vincentu Kompany bei Sergio Aguero, treneris kalbėjo, jog "Barcos" žaidimui susiformuoti prireikė dešimtmečių.

"Nenoriu, kad žaistume kaip "Barcelona", - kalbėjo Guardiola. "Barcelona" taip rungtyniauja priklausomai nuo to, kokius turi žaidėjus, ypač vieną."

"Dažnai girdžiu žmones sakant, jog Pepas atvyksta pakeisti Anglijos futbolo. Iš pat pradžių sakiau tai pamiršti, nes aš čia nepersikėliau tam, kad ką nors keisčiau."

"Noriu mokytis ir mėginsiu pakeisti tik vieną dalyką savo futbolininkų žaidime. Stengsiuosi juos įtikinti, jog jie gali pasilinksminti, gerai žaisti bei laimėti kiek įmanoma daugiau mačų, kad galėtų kautis dėl titulų. Tai yra mano vienintelis taikinys, liečiantis futbolininkus, su kuriais dirbame kiekvieną dieną. Būtent todėl aš bandau."

"Būtent todėl "Manchester City" man paskambino - jog rungtyniaučiau tokiu būdu, kuriuo tikiu, atsižvelgiant į turimus žaidėjus."

"Žinoma, aš neketinu žaisti aukštais perdavimais, kuomet aukščiausias mano snaiperis vis tiek yra žemas. Visgi, žinoma, aš ketinu pasitikėti Aguero, kuris sugeba pelnyti įvarčius tinkamu momentu."

"Mes žaisime taip, kaip žaidėme. Vis dar esu išties sužavėtas tuo, kaip greitai mums pavyko demonstruoti gerą žaidimą, daug kartų laimėti rungtynes parodant charakterį per tokį trumpą laiką.

"Visgi, norint pasiekti tai, ką pasiekė ("Barcelona" - red. past.), mums prireiks dešimtmečių. Cruyffas atvyko 1989-1990-ųjų sezone, taigi, tai yra 25 ar 26 metai."

"Aš esu ambicingas, bet neketinu keisti to, ko neįmanoma pakeisti per trumpą laiką. Tai - neįmanoma.