P. Guardiola: "Premier" lyga nėra stipriausia lyga pasaulyje

„Manchester City“ ekipos strategas Pepas Guardiola yra matęs daug aukščiausio lygio futbolo. Ir panašu, kad jam nepatinka, kai žmonės sako jog Anglijos „Premier“ lyga yra pati stipriausia lyga pasaulyje.

Strategas vis dar tiki, kad Anglijos lyga turi žengti kelis žingsnius į priekį, kad tokia taptų. Su „Bayern“ ir „Barcelona“ ne vieną titulą skynęs specialistas įvardino opią Anglijos futbolo problemą – rezultatai tarptautiniuose turnyruose.

Londono „Chelsea“ buvo paskutinė Anglijos ekipa, kuri žaidė Čempionų lygos finale ir tai buvo 2012-aisiais.

„Žinau, kad jums patinka girdėti, kad esate geriausia lyga. Jūs esate žiūrimiausia lyga. Žinoma, „Premier“ lyga yra stipri. Bet nepasakyčiau, kad žaidimas „Santiago Bernabeu“, „Camp Nou“, „Bilbao“, „Sevilla“ stadionuose yra lengvas“, - kalbėjo treneris.

„Visos Ispanijos ekipos atrodo labai gerai Čempionų ir Europos lygose. Pavyzdžiui „Sevilla“ laimėjo Europos lygą tris kartus iš eilės. „Premier“ lyga bus tokia, kai penkios komandos Čempionų lygoje galės pasiekti paskutinius raundus. Kad galėtume sakyti, kad esame stipriausia lyga, turime žengti į priekį“, - savo nuomonę išsakė P. Guardiola.