P. Jakelis: tikiu, kad kažkada Čempionų lygos futbolą stebėsime ir Lietuvos stadionuose

Antradienį UEFA Čempionų lygoje prasideda atsakomosios aštuntfinalio dvikovos. Italijoje į kovą stos "Napoli" ir Madrido "Real" klubai, o Anglijoje Miuncheno "Bayern" sieks išspręsti formalumus su Londono "Arsenal" ekipa.

Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas EuroFootball.lt prieš artėjančias dvikovas pasikalbėjo su sporto komentatoriumi Pauliumi Jakeliu, kuris papasakojo apie kiekvieną porą ir pridūrė apie viltį kažkada išvysti pajėgiausio Europos turnyro kovas Lietuvoje.


- Pauliau, kokį įspūdį Jums paliko "Real" žaidimas pirmoje akistatoje su "Napoli"?

- Madrido klubas parodė, jog šiuo metu yra ne tik stipresnis, bet ženkliai stipresnis. Tą matėme aikštėje, tai puikiai atsispindi ir rungtynių statistikoje, kur visuose žaidimo komponentuose „Los Galacticos” turi didesnį ar mažesnį pranašumą. Taip pat eilinį kartą buvo pademonstruotas nugalėtojų charakteris, kai anksti praleistas įvartis visiškai neįtakojo tolimesnės rungtynių eigos.

- Ar tiki, kad "Napoli" gali atsitiesti Italijoje ir patiesti turnyro čempionus?

- Nors namuose „Napoli” visada pavojingas varžovas, o svečiuose įmušė vieną įvartį, sunkiai įsivaizduoju tokį scenarijų. Vis tik pralaimėjimas dviejų įvarčių skirtumu prieš vieną stipriausių planetos komandų yra beveik misija neįmanoma. Juolab, mažai tikėtina, kad „Real” neįmuš nors vieno įvarčio svečiuose. Taip kad mano trumpas atsakymas būtų toks: ne, netikiu, visiškai netikiu.

- "Arsenal" ir "Bayern" dvikovoje jau viskas išspręsta?

- Kaip ir absoliuti dauguma futbolo mėgėjų, manau, kad šioje poroje viskas baigta jau po pirmosios dvikovos. Toks rezultatas yra pernelyg didelis, kad dabartinės sportinės formos „Arsenal” sugebėtų bent atnaujinti intrigą. 

- Po to, kai "Arsenal" aštuntfinalio burtuose gavo "Bayern", neabejotinai favoritu turėjai laikyti bavarus, tačiau ar tikėjaisi panašaus rezultato jau pirmajame susitikime?

- Ir aš laikiau „Bayern” poros favoritais, tačiau tikrai nesitikėjau tokio triuškinamo rezultato. Aš tokio rezultato nesitikėčiau net jei vietoje „Arsenal” Vokietijoje būtų žaidęs Vilniaus „Žalgiris”.

- Kokį įspūdį palieka pati Čempionų lyga šį sezoną? Įvarčiai nuostabūs, o futbolas tik pačio aukščiausio lygio?

- Tradiciškai Čempionų lyga džiugina ir verčia laukti tų vakarų, kai žiūrėdamas rungtynes pamiršti viską aplinkui ir svajoji tik apie vieną, kad pats galėtum būti stadione ir pajausti tą atmosferą ir dvasią. Tikiu, jog vieną dieną Čempionų arba Europos lygos pagrindiniame turnyre turėsime ir Lietuvos atstovus. Su šia svajone gyvenu ir gyvensiu iki tol, kol taip ir nutiks.