P. Valinčius: „Nebejaučiame jokios įtampos“

Keturių nepralaimėtų rungtynių seriją turinti „Jonavos“ ekipa tikisi ją pratęsti ir su rimtai į A lygos auksą besikėsinančia Marijampolės „Sūduva“. Atidėto XXIII turo rungtynėse Mindaugo Čepo vadovaujama ekipa be papildomos įtampos ruošiasi kovai namie, kuri įvyks antradienį 14.30 val.

Dvi pergales iš eilės iškovoję jonaviškiai (6 vieta, 28 taškai) šeštadienį 2:1 (2:0) įveikė Utenos „Utenį“ ir užsitikrino vietą penktame rate. Komandos vartų sargo Povilo Valinčiaus teigimu, po trečios iš eilės pergalės komanda akistatos su „Sūduva“ laukia puikiai nusiteikusi ir nejaučia jokios įtampos.

„Visos pergalės nuteikia teigiamai, norime išlaikyti tokį žaidimą. „Sūduva“ demonstruoja puikią formą, bet mes jos nebijome ir bandysime toliau pratęsti nepralaimėtų rungtynių seriją. Žaisime namuose – visi šansai yra mūsų rankose. Svarbiausia žaisti savo žaidimą, nebandyti tiesiog gintis. Nebejaučiame įtampos, mums žaisti bus tik lengviau. Septinta vieta mus išties slėgė, varžovai nuolatos kvėpavo į nugarą, jautėme spaudimą. Dabar bus lengviau“, – kalbėjo „Jonavos“ vartininkas, anksčiau gynęs ir Marijampolės ekipos vartus.

Vilniaus „Žalgiriui“ pradėjus buksuoti, A lygoje užtikrintas pergales skinanti Marijampolės „Sūduva“ nemažina tempo ir kvėpuoja čempionams į nugarą. Marijampolės komanda praėjusią savaitę du kartus (5:0 ir 5:1) nepasigailėjo „Kauno Žalgirio“ ir pakilo į antrą vietą. Jei Vladimiro Čeburino auklėtiniams iš Jonavos pavyktų išsivežti tris taškus, nuo „Žalgirio“ juos skirtų tik du taškai, o tada jau viskas spręstųsi lyderių susitikime Suvalkijos sostinėje.

„Jonavos“ ir „Sūduvos“ pirmas susitikimas baigėsi trileriu 3:3, vėliau pergalę 4:1 šventė marijampoliečiai, o trečiose tarpusavio rungtynės vėl užfiksuotos lygiosios 1:1. P. Valinčius sako, kad pagrindė sūduviečių grėsmė – standartinės situacijos.

„Visi tikriausiai žino, kad šį sezoną pagrindinė jų grėsmė – tai puikiai realizuotos standartinės situacijos: kampiniai, iš užribio išmesti kamuoliai. Matosi, kad jie ties šiais elementais dirba ir tai duoda rezultatų. Šį sezoną mes patys nemažai praleidome po standartinių situacijų, vis kažko pritrūkdavo“, – varžovus įvertino „Jonavos“ vartų sargas.

Sezonui artėjant į pabaigą, „Jonava“ džiaugėsi atradę savo žaidimą. „Ketvirtas ratas buvo gana neblogas, reikėjo laiko įsivažiuoti ir žaisti taip, kaip dabar. Tai pavyko tik ketvirto rato gale. Tikimės ir toliau mušti įvarčius, susitvarkėme ir gynybą, tiek daug nebepraleidžiame. Norime kilti kuo aukščiau, atrodo lentelėje vieta dabar nieko nelemia, bet norime sezoną baigti aukštesnėje vietoje“, – komandos tikslus atskleidė futbolininkas.

„Jonavos“ ir „Sūduvos“ susitikimas antradienį (spalio 17 d.) Jonavos miesto stadione prasidės 14.30 val.