Paaiškėjo daugiausiai per sezoną uždirbę žaidėjai ir treneriai

"France Football" surinko futbolininkų ir trenerių duomenis ir atskleidė, kas daugiausiai uždirbo šiame sezone.

Į bendrą žaidėjų ir trenerių uždarbį įėjo ne tik gaunamas atlyginimas iš klubų, bet ir įvairūs bonusai, iš reklamų gaunamos sumos ir kitos įmanomos uždarbio priemonės.

"France Footbal" duomenimis, daugiausiai uždirbsiu futbolininku šį sezoną yra Madrido "Real" žvaigždė Cristiano Ronaldo, kurio sąskaitą jau spėjo papildyti 87,5 milijonai eurų.

Antroje vietoje didžiausias C. Ronaldo konkurentas - L. Messi, uždirbęs 76,5 mln. eurų. Trečioje pozicijoje su 55,5 mln. eurų liko Neymaras, ketvirtoje - Garethas Bale'as (41 mln.), o penktoje vietoje įsitaisė Kinijoje rungtyniaujantis Ezequielis Lavezzi (28,5 mln.).

Daugiausiai uždirbančių trenerių penketuke neatsirado vietos Madrido "Real" ir "Barcelona" klubui diriguojantiems strategams.

Pirmoje pozicijoje yra "Manchester United" vairininkas Jose Mourinho, susikrovęs 28 mln. eurų. Antroje vietoje liko Kinijoje dirbantis Marcelo Lippi (23,5 mln.), trečioje - iš PSG didžiulią kompensaciją gavęs Laurentas Blancas (20 mln.).

Ketvirtoje vietoje su 15,8 mln. eurų rikiuojasi Miuncheno "Bayern" treneris Carlo Ancelotti, o penktoji vieta atiteko 14,5 mln. eurų uždirbusiam "Manchester City" strategui Pepui Guardiolai.