Padėtas tvirtas žingsnis titulo link: "Chelsea" be didesnio vargo nugalėjo "Arsenal" (VIDEO)

14 valandą 30 minučių Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje startavo 24-asis turas.

"Stamford Bridge" stadione susitiko dvi Londono komandos - "Chelsea" ir "Arsenal". Antonio Conte auklėtiniai be didesnio vargo rezultatu 3-1 nugalėjo "kanonierius" ir padėjo tvirtą žingsnį čempionų titulo link.

Be suspenduoto Arsene'o Wengero besiverčianti "Arsenal" ekipa susitikimą pradėjo agresyviai - "Chelsea" gynėjams teko nemažai paplušėti gynyboje, tačiau vėliau "mėlynieji" su didesniai sunkumais nebesusidūrė.

Pirmasis rungtynių įvartis krito 13-ąją minutę, kai po Diego Costos smūgio Marcosas Alonso šoko kovoti dėl kamuolio ir laimėjo kovą prieš Hectorą Belleriną. Gynėjo tikslus smūgis galva išvedė šeimininkus į priekį, o "Arsenal" neteko Hectoro Bellerino, kuris po susidūrimo nebegalėjo tęsti rungtynių.

Per likusį laiką "Chelsea" sukūrė nemažai pavojingų progų, tačiau daugiau praleisti į savus vartus "Arsenal" ekipai pirmajame kėlinyje neteko. Pačioje pridėto laiko pabaigoje Mesutas Ozilas galėjo pabandyti išlyginti rezultatą, tačiau gana silpnas vokiečio smūgis kairiąja koja problemų Thibaut Courtois nesukėlė.

Antrajame kėlinyje "Chelsea" vienuolikė buvo dar agresyvesnė, o 53-ąją minutę Edenas Hazardas parodė save iš gražosios pusės. Belgas reidu nuo pusės aikštės išmaudė visą "Arsenal" gynybą ir tiksliu smūgiu prie vartų pasiuntė į nokdauną svečius - rezultatas tapo 2-0.

77-ąją minutę klasę vartuose pademonstravo T. Courtois, kuris reagavo į klastingą Alexo Iwobi smūgį galva. Vis dėlto 85-ąją susitikimo minutę buvo padėtas galutinis taškas - po keitimo aikštėje pasirodęs buvęs "kanonieris" Cescas Fabregas pasinaudojo Petro Čecho klaida ir pasiuntė kamuolį iš maždaug 25 metrų į tusčius vartus.

90-ąją minutę Oliveris Giroud smūgiu galva pasiekė garbės įvartį, tačiau svečiai iš Šiaurės Londono laiko nebeturėjo ir teko susitaikyti su pralaimėjimu rezultatu 1-3.

"Arsenal" po pralaimėjimo praktiškai palaidojo galimybes šį sezoną pakovoti dėl čempionų titulo. Nesustabdomi A. Conte auklėtiniai yra pirmoje pozicijoje ir nuo artimiausiu persekiotojų bent laikinam įgijo net 12 taškų pranašumą.

Rezultatas:

"Chelsea" 3 - 1 "Arsenal"
13' [1 - 0] M. Alonso
53' [2 - 0] E. Hazard
85' [3 - 0] C. Fabregas
90+1' [3 - 1] O. Giroud

Turnyrinė lentelė: