Pagrindinės "Premier" lygos sezono intrigos ir įdomiausi faktai (+ konkursas)

Rugpjūčio 11-ąją dieną maču tarp Londono "Arsenal" ir "Leicester City" startuos Anglijos "Premier" lygos pirmenybės, kurias nemažai sirgalių ir ekspertų vadina pajėgiausiomis ir įdomiausiomis visame pasaulyje.

Portalas "EuroFootball.lt" pristato pagrindines intrigas ir įdomiausius artėjančio čempionato faktus.

Apžvalgos koeficientai iš geriausių koeficientų bendrovės Bet365.


Ar atsigaus Wayne'as Rooney?

Pastaraisiais sezonais priblėsęs garsusis puolėjas vasarą iš "Man Utd" persikėlė į Liverpulio "Everton" ekipą. Anglui - 31-eri metai ir tai jam gali būti paskutinė galimybė vėl pademonstruoti aukščiausio lygio žaidimą.

Jei veteraną toliau kamuos nesėkmės, ateityje jis gali persikelti į Kinijos ar MLS lygą baigti savo šlovingos karjeros.

Ar Gabrielis Jesusas pradės štampuoti įvarčius?

Šių metų sausį prieš "Man City" klubo prisijungęs perspektyvus brazilas iš karto driokstelėjo įvarčiais.

Per pirmuosius penkis mačus snaiperis taikliai mušė tris sykius ir buvo pradėti kalbėti apie gimstančią superžvaigždę.

Tiesa, vėliau jį iš rikiuotės ilgam išvedė sunki trauma ir dabar G.Jesusas viską turės įrodinėti iš naujo.

Ką nuveiks į "Premier" lygą "Newcastle United" sugrąžinęs treneris Rafaelis Benitezas?

Garsusis ispanas savo sąskaitoje turi daugybę trofėjų ir pagal jų skaičių nusileidžia tik trim "Premier" lygos strategams - Josepui Guardiolai, Jose Mourinho ir Arsene'ui Wengerui.

Ar "Wembley" stadionas taps tikra "Tottenham" namų arena?

Dauguma Londono ekipos sirgalių su tam tikra baime laukia artėjančio čempionato, nes jų ekipai vieną sezoną teks žaisti garsiajame stadione, kuris gali tapti neutralia aikšte.

Kitoms komandoms bus didelė garbė rungtyniauti "Wembley" arenoje ir jos pasistengs atiduoti visas jėgas, kad nuliūdintų šeimininkus.

Ar išlaikys padidėjusį krūvį tiek A.Conte, tiek jo treniruojamo "Chelsea" klubo žaidėjai?

Praėjusiame sezone italas stengėsi nesivelti į pašalines diskusijas ir nekreipdavo dėmesio į kitų strategų provokacijas.

Tačiau dabar, gerokai padidėjus rungtynių skaičiui ir tvarkaraščiui tapus itin įtemptam, gali neišlaikyti tiek specialistas, tiek mažiausiai 20 proc. didesnį krūvį gausiantys jo auklėtiniai, kuriems gresia ir traumos.

Ar pagaliau iššaus Marcusas Rashfordas?

Olando Louiso van Gaalo atradimu tapęs bei Anglijos sensacija vadintas jaunasis puolėjas stabtelėjo atvykus Jose Mourinho ir dabar jam nebėra vietos trauktis - spalio mėnesį talentui sukaks 20 metų ir pats laikas savo potencialą paversti į spektaklį aikštėje.

Ar suveiks genialus Josepo Guardiolos planas?

Pirmasis sezonas "Premier" lygoje katalonui buvo ne itin sėkmingas. Tačiau šią vasarą jis turėjo galimybę pasistiprinti norimais žaidėjais, kurie padės įgyvendinti jo ypatingą taktiką ir toli už nugaros palikti artimiausius priešininkus.

"Jei treniruoji didį klubą ir nerodai rezultatų, netrukus būsi atleistas. Čia sulaukiau antrojo šanso ir bandysiu tuo pasinaudoti", - kalbėjo Guardiola.

Pasaulio čempionato įtaka

Daugumoje klubų bus nacionalinių rinktinių atstovų, kurie norės sužaisti patį geriausią sezoną, kad tinkamai užsirekomentuotų ir gautų galimybę žaisti planetos pirmenybėse Rusijoje.

Niekam negirdėtas derbis

Pirmą kartą "Premier" lygos istorijoje vyks aršus derbis tarp "Crystal Palace" ir "Brighton".

Paskutinį kartą ekipos susitiko "Championship" pirmenybių atkrintamosiose varžybose ir tuomet neapsieita be incidentų užkuliuose.

Tada darbo neteko "Brighton" trenerio asistentas Charlie Oatway.


Įdomūs "Premier" lygos istorijos faktai

- tik du žaidėjai yra tiksliai mušę 11 m baudinius skirtingomis kojomis - Bobby Zamora ir Obafemi Martinsas

- daugiausiai aikštėje pakeistas žaidėjas - Ryanas Giggsas

- Mario Balotelli yra atlikęs vos vieną rezultatyvų perdavimą, tačiau ne bet kokį - nulėmusį taiklų S.Aguero smūgį ir čempionų titulą su "Man City"

- Wayne'as Rooney, Garethas Bale'as ir Kevinas Daviesas yra vieninteliai žaidėjai per vieną mačą sugebėję pelnyti įvartį, nuginkluoti savo vartininką bei atlikti rezultatyvų perdavimą

- G.Bale'as iš šios trijulės dar išsiskiria ir tuo, kad papildomai sugebėjo gauti geltoną kortelę

- "Man Utd" niekuomet nepralaimėjo rungtynių "Old Trafford" stadione, jei iki pertraukos turėdavo pranašumą

- Alanas Sheareris yra daugiausiai 11 metrų baudinių realizavęs (56) ir nepataikęs (11) žaidėjas

- 2015/16 m. sezone "West Ham" pirmą kartą nuo 1985/86 m. sezono užfiksavo teigiamą įmuštų/praleistų įvarčių santykį

- vartininkas Paulas Robinsonas yra atlaikęs, įmušęs 11 metrų baudinį, taip pat atlikęs rezultatyvų perdavimą. Pagal šį rodiklį (perdavimų, 5), jis yra nepralenkiamas tarp vartininkų

- Jamesas Milneris yra įmušęs įvarčius 47 skirtingose "Premier" lygos rungtynėse ir nė vienerių jų nepralaimėjęs. Tai - rekordas

- tik trys žaidėjai, jaunesni už pačią lygą (1992 m.), yra pelnę per mačą "hat-trickus" (H.Kane'as, R.Lukaku ir R.Sterlingas)

- vienintelis žaidėjas, gimęs anksčiau nei 1960 m. ir pelnęs "hat-tricką" yra Gordonas Strachanas

- Davidas (14) ir Jamesas (11) buvo patys populiariausi lygos vardai 2010/2011 m. sezone. Tai - garsaus vartininkas, taip pat žaidusio lygoje, vardas ir pavardė.

- 2014/2015 m. Georgas Boydas tapo vos ketvirtuoju žaidėju per lygos istoriją, per vieną sezoną spėjusiu pažaisti dviejose ekipose, kurios vėliau paliko pirmenybes.

- 2014/2015 m. sezone "Leicester City" praleido rekordines 140 dienų turnyro lentelės dugne, tačiau sugebėjo neiškristi iš čempionato

- Cesaras Azpilicueta (2016/17), Wesas Morganas (2015/16), Johnas Terry (2014/15) ir Gary Pallisteris (1992/93) yra vieninteliai futbolininkai sugebėję dalyvauti visose sezono rungtynėse, kuomet jų ekipos lygoje laimėdavo aukso medalius

- Peteris Crouchas yra galva pelnęs daugiau įvarčių (50) nei 16 kitų ekipų, kada nors žaidusių "Premier" lygoje

-- Richardas Wrightas yra laimėjęs du čempionų titulus, nors lygoje sužaidė vos 12 rungtynių ("Arsenal" 12, "Man City" 0).

- Iago Aspasas yra daugiau sykių atlikęs smūgių nuo kampinio gairelės nei į vartus

- 1997/1998 m. sezone Andy Robertsas sužaidė 37 rungtynes, o ketverias jų - prieš tą patį "Arsenal" klubą (dvi atstovaujant "Palace", dvi - "Wimbledon")

- Terry Connoras yra vienintelis treneris nelaimėlis, kuris vadovavo savo ekipai daugiau nei 10 rungtynių ir nė vienerių jų nelaimėjo

- praėjusiame sezone "Hull" tapo trečia ekipa, kuri sezone buvo sugebėjusi užkopti iki pirmosios vietos, o vėliau iškristi iš čempionato (kitos dvi - "Charlton" 1999 m. ir "Bolton" 2012 metais)

- vos du žaidėjai sugebėjo per mačą pelnyti "hat-trickus" smūgiuodami vien galvomis - D.Fergusonas 1997 m. ir S.Rondonas 2016 m.

- 1992 m. įkurtos "Premier" dar nėra laimėjęs treneris anglas

Šio savaitgalio geriausius "Premier" koeficientus ir pasiūlą galite rasti lažybų bendrovėje Bet365.


Skelbiame konkursą!

Šį vakarą draugiškame mače jėgas išmėgins "Milan" ir Sevilijos "Betis" ekipos. Suraskite lažybų bendrovės "Bet365" puslapyje informaciją, ar ispanų ekipos koeficientas (už pergalę) yra didesnis nei 3, parašykite komentare ir laimėkite pasirinkto "La Liga" grandų originalią kepuraitę!

Nugalėtoją paskelbsime ketvirtadienį. Į prizą pretenduos tik registruoti portalo lankytojai.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...