Pasaulio čempionate bus pagerintas 11 m baudinių rekordas?

Po pirmųjų septyniolikos pasaulio čempionato rungtynių buvo suskaičiuota, jog teisėjai skyrė net dešimt 11 metrų baudinių.

Tai reiškia, kad jei pirmenybėse arbitrai ir toliau taip griežtai baus sportininkus, bus pagerintas planetos pirmenybių rekordas - 18 baudinių per visą turnyrą (1990 ir 2002 metais). Prognozuojama, kad tokiais tempais Rusijoje bus užfiksuoti net 38 baudiniai.

Prie įsimintino pasiekimo gerokai turėtų prisidėti ir VAR sistema - su video asistentų pagalba jau keturis kartus žaidėjai turėjo galimybę smūgiuoti nuo 11 m atžymos.

Tiesa, šios pirmenybės jau nepateks į istoriją pagal kitą rodiklį - šimtu procentu realizuotus baudinius (ne serijų metu). Tai nutiko 1994 metais JAV, kai žaidėjai visus 15 kartų nuliūdino priešininkų vartininkus.

Šiose pirmenybėse pasižymėti jau nepavyko Lioneliui Messi ir Christianui Cuevai.

Planetos čempionate trys vartininkai gali pasigirti atmušę po du 11 metrų baudinius - Janas Tomaševskis, Bradas Friedelis ir Ikeras Casillasas.

Bendra visų laikų statistika: 228 baudiniai, pelnyti 183 įvarčiai, 27 kartus vartininkas sugavo kamuolį, 18 kartų nepataikyta į vartus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...