Pasaulio čempionato atranka: vokiečiai nugalėjo Azerbaidžaną, škotai parklupdė slovėnus (VIDEO)

Sekmadienį Senajame žemyne sužaistos dar devynerios atrankos į 2018 metų pasaulio čempionatą grupių rungtynės.

Planetos čempionai Vokietijos rinktinės futbolininkai C grupėje dėl pergalės kovojo su Azerbaidžanu. Joachimo Lowo auklėtiniai rezultatu 4-1 iškovojo užtikrintą pergalę.

19-ąją minutę Andre Schurrle išvedė vokiečius į priekį, tačiau azerbaidžaniečiai 31-ąją minutę sugebėjo išlyginti rezultatą. Vis dėlto vokiečiai juokauti nebuvo nusiteikę ir dar iki pirmojo kėlinio pabaigos po įvartį pelnė Thomas Mulleris bei Mario Gomezas.

Antrajame kėlinyje pergalę užtvirtino dar vienas A. Schurrle tikslus smūgis į varžovų vartus.

Toje pačioje grupėje Čekijos futbolininkai rezultatu 6-0 nušlavė San Marino komandą. Vokiečiai su penkiomis pergalėmis yra grupės lyderiai, o čekai bent laikinam pakilo į antrąją poziciją.

E grupėje Armėnijos futbolininkai rezultatu 2-0 pranoko Kazachstaną, Lenkija po atkaklios kovos palaužė Juodkalniją, o Rumunijos ir Danijos futbolininkai išsiskyrė nulinėmis lygiosiomis.

F grupėje, kurioje Lietuvos rinktinė jau šiandien pralaimėjo Anglijai, pergales iškovojo Škotijos ir Slovakijos komandos. Škotai minimaliu skirtumu pranoko slovėnus ir nustūmė lietuvius į priešpaskutinę vietą.

Rezultatai:

C grupė

Azerbaidžanas 1 - 4 Vokietija

San Marinas 0 - 6 Čekija

Šiaurės Airija 2 - 0 Norvegija

E grupė

Armėnija 2 - 0 Kazachstanas
Juodkalnija 1 - 2 Lenkija

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10244781" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Rumunija 0 - 0 Danija

F grupė

Anglija 2 - 0 Lietuva
Malta 1 - 3 Slovakija
Škotija 1 - 0 Slovėnija

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10244803" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>