Pasaulio čempionato startas: Rusija nepaliko vilčių Saudo Arabijai (VIDEO, FOTO)

Ketverių metų laukimas baigėsi - Maskvoje buvo paskelbta 2018 metų pasaulio čempionato pradžia. Pilnutėliame "Luzhniki" stadione turnyro šeimininkai prėmė Saudo Arabijos futbolininkus.

Favoritais dar prieš mačo pradžią laikyti rusai pasirodymą A grupėje pradėjo pergalingai - Stanislavo Čerčesovo vadovaujama komanda rezultatu 5-0 nušlavė iš savo kelio itin blankiai atrodžiusią Saudo Arabijos komandą.

Nuo pat rungtynių pradžios futbolas buvo atviras - Saudo Arabija kiek ilgiau bandė būti su kamuoliu, tačiau rusai itin pavojingai pasileisdavo į atakas iš savo aikštės pusės.

Jau 12-ąją minutę maskviečiai buvo nudžiuginti savo komandos - po puikaus Aleksandro Golovino perdavimo galva įvartį pasiekė ir pirmuoju pasižymėjusiu šiame čempionate tapo Jurijus Gazinskis.

Saudo Arabija nuo šio momento visiškai sutriko - vos už kelių minučių Rusijos futbolininkai buvo arti antrojo įvarčio, tačiau varžovus iš Azijos nuo dar vieno tikslaus smūgio išgelbėjo vartininkas.

24-ąją minutę šeimininkai neteko svarbaus žaidėjo atakos smaigalyje - Alano Dzagojevo. Jį pakeitė buvęs Madrido "Real" auklėtinis Denisas Čeryševas.

Nors ir keitimas buvo atliktas dėl traumos, jis atnešė savo vaisių - pirmojo kėlinio pabaigoje rusai įgijo dviejų įvarčių pranašumą. Būtent D. Čeryševas baudos aikštelėje išmaudė du varžovų gynėjus ir puikiu smūgiu išvedė šeimininkus į priekį.

Antrajame kėlinyje Saudo Arabija vėl iš pradžių rodė gana gerą futbolą ir 55-ąją minutę turėjo geriausią progą pasižymėti - perdavimo iš krašto sulaukęs Mohammadas Al Sahlawi smūgiavo visai šalia virpsto.

Po kelių aštresnių Saudo Arabijos išpuolių, Rusijos futbolininkai susigrąžino žaidimo pranašumą ir 71-ąją minutę pelnė dar vieną įvartį - aikštėje po keitimo vos kelias akimirkas praleidęs Artiomas Dziuba galva smeigė dar vieną įvartį ir rezultatas tapo 3-0.

90-ąją minutę Saudo Arabija jau buvo žeminama - vėl iniciatyvos ėmęsis D. Čeryševas nuostabiu smūgiu išorine pėdos dalimi pasiuntė ketvirtąjį įvartį jį jų vartus.

Tačiau tai nebuvo galutinis taškas - jis buvo padėtas paskutinę rungtynių akimirką. Aleksandras Golovinas, atlikęs du rezultatyvius perdavimus, atidarė ir savo įvarčių sąskaitą: pasižymėjo puikiu baudos smūgiu.

Rusų žygis A grupėje prasidėjo tiesiog įspūdingai - pergalė rezultatu 5-0. Rusams tai buvo tik pradžia - jų grupėje lauks gerokai stipresnės rinktinės: Egiptas ir Urugvajus.

Rezultatas:

Rusija 5 - 0 Saudo Arabija
12' [1 - 0] J. Gazinkis
43' [2 - 0] D. Čeryševas
71' [3 - 0] A. Dziuba
90+1' [4 - 0] D. Čeryševas
90+4' [5 - 0] A. Golovin


Startinės sudėtys:

Rusija: Akinfėjavas, Fernandesas, Kutepovas, Ignaševičius, Žirkovas, Gazinskis, Zobninas, Samedovas, Golovinas, Dzagojevas, Smolovas.

Saudo Arabija: Al-Maioufas, Alburaykas, Os.Hawsawi, Om.Hawsawi, Al-Shahrani, Otayfas, Al-Dawsari, Al-Farajus, Al-Jassamas, Al-Shehri, Al-Sahlawi.

 

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...