Pasaulio čempionų sutikimas: žaidėjų dainos ir iš medžių krentantys sirgaliai (VIDEO, FOTO)

Dar prieš kelias dienas Eliziejaus laukuose Paryžiuje minios prancūzų stebėjo paradą Bastilijos paėmimo dienos proga, o jau pirmadienį tūkstančiai futbolo aistruolių ir vėl užtvindė Eliziejaus laukus – šėlti ir pagerbti į Prancūziją sugrįžusią savo šalies futbolo rinktinę. Sekmadienį Maskvoje prancūzai pasaulio futbolo čempionato finale įveikė Kroatiją 4:2 ir po dvidešimties metų pertraukos vėl tapo geriausia planetos ekipa.

Prancūzijos rinktinė iš Maskvos į Paryžių išskrido apie 15 valandą dienos, o ją išlydėjo apie kelis šimtus sužavėtų futbolo aistruolių. Tačiau tarp palydinčių daugiau buvo ne rusų aistruolių, o kinai, japonai ir Maskvoje gyvenantys prancūzai.

Į Paryžių atskridusią pasaulio čempione visų pirma pasitiko oro uosto gaisrininkų komanda, kuri iš savo priešgaisrinių mašinų pylė šalia lėktuvo vandenį, taip siekdami sukurti savotiškos vandens arkos iliuziją.

Žaidėjai iš lėktuvo išlipo pakilios nuotaikos, mojavo Prancūzijos vėliavomis, juokavo ir nešė rankose auksinę 7 kilogramus sveriančią FIFA pasaulio taurę.

Sėdusi į atvirą autobusą Prancūzijos rinktinė vyko į Eliziejaus laukus, kur saugoma policijos kartu pasidžiaugė su daugiatūkstantine minia iškovotu aukso trofėjumi. Virš Elizėjaus laukų skraidė šios šalies karinių pajėgų lėktuvai, kurie danguje „piešė“ nacionalinės valstybės spalvas – mėlyną, baltą ir raudoną.

Po kelių valandų visa rinktinė jau buvo priėmime pas Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną. Ten komandos žaidėjai surengė savotišką muzikinį šou: sugiedojo kartu su Prezidentu nacionalinį himną „La Marseillaise“, o po to Paulis Pogba padainavo Joe Dassino dainą „Les champs – Elysees“, kuri buvo skirta kukliajam N'Golo Kante.

Jau pranešta, kad Prancūzijos Prezidentas nutarė visą komandą apdovanoti garbingais šalies Legiono ordinais. 

Tiesa, sutikimo metu neapseita ir be tam tikrų problemų: keli sirgaliai pateko į ligoninę gavę nežymias traumas minioje. Dar vienas incidentas įvyko po to, kai į medį įlipęs sirgalius nutarė specialiai nušokti į minią, tačiau pastaroji nebandė jo sulaikyti ir vyras vožėsi į žemę. Rašoma, kad jis patyrė traumą ir buvo išvežtas į ligoninę.<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="fr" dir="ltr">Au cœur de l&#39;action. <a href="https://t.co/0tEDTsqo0c">pic.twitter.com/0tEDTsqo0c</a></p>&mdash; gneugneuverratti (@MoradKerchaoui) <a href="https://twitter.com/MoradKerchaoui/status/1018891704085172224?ref_src=twsrc%5Etfw">July 16, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script><blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="fr" dir="ltr">Après le défilé sur les Champs-Elysées les Bleus ont rejoint l&#39;Elysée où ils passeront la soirée <a href="https://twitter.com/hashtag/FiersdetreBleus?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FiersdetreBleus</a> <a href="https://t.co/bEguxAsYLn">pic.twitter.com/bEguxAsYLn</a></p>&mdash; Equipe de France (@equipedefrance) <a href="https://twitter.com/equipedefrance/status/1018931901783052288?ref_src=twsrc%5Etfw">July 16, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script><blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="fr" dir="ltr">Que c&#39;est bon ! Le bonheur partout... Toutes les communes de France ont résonné de cris de joie et de chants pour cette 2ème étoile. Encore ! <a href="https://twitter.com/hashtag/FiersdetreBleus?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FiersdetreBleus</a> <a href="https://t.co/L76vY6he4z">pic.twitter.com/L76vY6he4z</a></p>&mdash; Equipe de France (@equipedefrance) <a href="https://twitter.com/equipedefrance/status/1018828824648323078?ref_src=twsrc%5Etfw">July 16, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

lrytas.lt