Pasiruošimą naujam sezonui “Trakai” baigė pergale

Šį penktadienį turėjusios įvykti „Winter CUP“ turnyro rungtynės tarp „Trakų“ ir Rygos „Metta“ ekipų dėl organizacinių nesklandumų neįvyko, tad paskutinę priešsezoninę dvikovą riteriai žaidė su antra „Trakų“ ekipą, kurią sustiprino po traumos atsigavęs Aleksandras Byčenokas bei Vaidotas Šilėnas.

A komanda rungtynes laimėjo rezultatu 4:0. Du įvarčius pelnė Tadas Labukas, po kartą pasižymėjo Justinas Januševskis ir Darius Kazubovičius.

Visą pasiruošimo periodą intensyvumą bandantys išlaikyti „Trakų“ futbolininkai ir šiose rungtynėse stengėsi kuo greičiau pereiti iš gynybos į puolimą dažniausiai naudodami ne daugiau nei du lietimus. Nepaisant to, kad žaidimas vyko prieš „savus“, rungtynėse netrūko nei kietesnių veiksmų, nei šiurkščių pražangų.

Šiose rungtynėse nežaidė pagrindiniai standartų specialistai J.Mamajevas ir A.Klimavičius (šiemet jau pelnęs 4 įvarčius), tačiau net ir tai nesumažino pavojaus kuriant situacijas po pražangų ar kampinių. Po vieno iš jų, J.Januševskis tiksliu smūgiu padidino komandos persvarą.

Keitęs išsidėstymą aikštėje, O.Vasilenka 60 rungtynių minutę A komandą aikštėje paliko žaisti dešimtyse. Tačiau net ir būdami mažumoje pagrindinės sudėties riteriai už varžovus buvo gerokai pavojingesni bei buvo arčiau penktojo įvarčio nei B komanda – pirmojo.

Pasiruošimo rungtynės. Iki šios dvikovos „Trakai“ pasiruošiamajame periode sužaidė penkerias rungtynes:

„Trakai“ – RFŠ Ryga 1:3 (Oscaras).
Bresto „Dinamo“ – „Trakai 2:2 (T.Labukas, A.Klimavičius)
„Trakai“ – „Ventspils“ 1:1 (T.Labukas)
„Trakai“ – „Jelgava“ 3:1 (A.Klimavičius 2, D.Kazubovičius)
FC „Riga“ – „Trakai“ 4:2 (A.Klimavičius, T.Labukas).