Pasiruošimo sezonui cikle – antros „Jonavos“ lygiosios

Po sunkios ir atkaklios kovos Latvijos sostinėje „Jonavos“ futbolo klubas sugebėjo išlyginti rezultatą ir draugiškose rungtynėse su „Riga FC“ išsiskyrė taikiai 1:1 (0:1).

Pasiruošimo ciklą tęsiantys jonaviškiai Rygos Skonto arenoje šeštadienio vakarą susidūrė bene su rimčiausiu priešininku šiame ikisezoninių rungtynių etape. Ambicijų neslepianti ir stipriausia sudėtimi mačą pradėjusi „Riga FC“ aktyviau pradėjo pirmą kėlinį, kuriame vyko daug atkaklios ir fiziškai sunkios kovos aikštės viduryje.

Sužaidus 26 minutes gerą progą pasižymėti turėjo latvių saugas Bogdanas Vaščukas, bet kamuolys po smūgio atsimušė į skersinį. Visgi besibaigiant pirmai rungtynių daliai jonaviškiai nesėkmingai atmušė kamuolį, kuris atsidūrė po B.Vaščuko kojomis ir saugas paleido tikslų smūgį į Karolio Saliko ginamus vartus. Vėliau dar nuo vieno smūgio „Jonavą“ vėl išgelbėjo vartų skersinis.

Antrame kėlinyje toliau vyko atkakli ir įnirtinga kova, tačiau „Jonavos“ futbolininkai po truputį perėmė iniciatyvą ir vis dažniau grasino „Riga FC“ vartams. 62-ą rungtynių minutę svečiai sukūrė gražią ataką ir išlygino rezultatą. Po tikslaus Andrejaus Čuklėjaus perdavimo dešiniu kraštu puikų įvartį tiksliu smūgiu galva pelnė į peržiūrą atvykęs puolėjas iš Ukrainos Maksimas Marusičius.

Jonaviškių atakos ir toliau nesustojo, tuo metu latviai nieko pavojingo nesukūrė. Keletą pavojingų smūgių į vartus paleido David Aliaksian, tačiau atkaklios rungtynės taip ir baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1).

Po rungtynių vyr. treneris Donatas Vencevičius teigė esantis itin  patenkintas savo futbolininkų pasirodymu.

„Visada norisi laimėti, bet, manau, sužaidėme vienas geresnių rungtynių šiame etape. Galiu pagirti visus šiandien buvusius aikštėje, nes parodė kovingumą, kokio iš jų reikalaujame. Net tie, kurie labiau mėgsta žaisti su kamuoliu, puikai atliko gynybines funkcijas ir tuo aš esu labai patenkintas. Po truputį judame į priekį, vaikinai parodė charakterį ir buvo vienas malonumas stebėti jų žaidimą“, – savo auklėtinius po rungtynių gyrė „Jonavos“ treneris.

Kitą šeštadienį, vasario 25 d., „Jonava“ dar kartą vyks į Latviją, kur sužais paskutinį kontrolinį susitikimą su Jelgavos „Jelgava“ ekipa.

„Jonavos“ starto sudėtis: Salikas, Spietinis, Zevnerovas, Barihovas, Aliaksianas, Rocys, Šilkaitis, Čuklėjus, Td. Eliošius, Marusičius, Ganusauskas.