Paskutinėmis sekundėmis rekordą pasiekęs "Real" - Karaliaus taurės ketvirtfinalyje (VIDEO)

Ketvirtadienį vakare Ispanijoje sužaistos paskutinės trejos atsakomosios Karaliaus taurės aštuntfinalio rungtynės.

"Sevilla" savo žiūrovų akivaizdoje po pralaimėjimo "Santiago Bernabeu" stadione bandė atsitiesti prieš Madrido "Real". Andalūzijos ekipa bandė sukurti stebuklą ir buvo įsiveržę į priekį rezultatu 3-1, tačiau čempioniškas "baltųjų" charakteris padėjo iškovoti lygiąsias, kurios leido pratęsti nepralaimėtų rungtynių seriją iki 40.

"Sevilla" pirmąsias tarpusavio rungtynes Madride pralaimėjo rezultatu 0-3, tačiau susitaikyti su pasitraukimu iš turnyro Andalūzijos ekipa nė neketino.

Nuo pat pirmų rungtynių minučių "Sevilla" spaudė ne pagrindine sudėtimi žaidusią "Real" ekipą ir jau 10-ąją minutę krito pirmasis įvartis - "baltųjų" gynėjas Danilo apmaudžiai įsimušė į savus vartus.

Aikštės šeimininkų spaudimas tęsėsi, tačiau praleisto antrojo įvarčio per pirmąjį kėlinį "Real" komandai pavyko išvengti. Gerą šansą išlyginti rezultatą turėjo Toni Kroosas, tačiau jo smūgis skriejo visai šalia virpsto.

Antrasis kėlinys prasidėjo greitu "Real" ekipos įvarčiu, kuris sužlugdė "Sevilla" viltis pakovoti dėl patekimo į kitą etapą. Jaunasis "Real" ekipos talentas Marco Asensio po kampinio iš savo aikštės pasileido spurtuoti ir savo reidą užbaigė įvarčiu tarp varžovų vartininko kojų.

Vis dėlto "Sevilla" ekipai netrukus vėl pavyko įsiveržti į priekį - įvartį pasiekė Stevenas Jovetičius, vos prieš kelias dienas prisijungęs prie komandos. Šeimininkai ir toliau spaudė svečius, o 77-ąją minutę Iborra padidino pranašumą iki dviejų įvarčių.

"Sevilla" ekipai reikėjo dar dviejų įvarčių, todėl jų galimybės buvo itin mažos, tačiau "Real" sirgaliai jau tikėjosi, kad bus išleistas nepralaimėtų rungtynių rekordas.

Vis dėlto Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai parodė nugalėtojų mentalitetą ir 83-ąją minutę intrigą šioje dvikovoje sugrąžino Sergio Ramosas. Gynėjas "panenka" stiliaus smūgio nuginklavo varžovų vartininką nuo 11 metrų žymos.

Kai jau atrodė, kad "Real" klubui tikrai nepavyks pasiekti lygiųjų, Karimas Benzema 93-ąją minutę pademonstravo aukščiausią klasę ir po puikaus reido išlygino rezultatą, kuris reiškė ne tik patekimą į ketvirtfinalį, bet ir naują Ispanijos futbolo rekordą.

"Real" pasiekė 40 nepralaimėtų rungtynių rekordą ir už savo nugaros paliko "Barcelona". Iki visų Europos lygų rekordo Z. Zidane'o auklėtiniams trūksta keturių nepralaimėtų rungtynių.

Šiandien taip pat įvykusiose rungtynėse bilietus į ketvirtfinalį gavo Vigo "Celta" ir "Eibar". Ketvirtfinalio burtai bus ištraukti rytoj 13 valandą Lietuvos laiku.

Rezultatai:

"Sevilla" 3 - 3 "Real Madrid"
(Pirmas mačas: 0-3, galutinis rezultatas: 3-6)
10' [1 - 0] Danilo (į savus vartus)
48' [1 - 1] M. Asensio
53' [2 - 1] S. Jovetič
77' [3 - 1] Iborra
83' [3 - 2] S. Ramos (11 m. baudinys)
90+3' [3 - 3] K. Benzema

"Eibar" 0 - 0 "Osasuna"
(Pirmas mačas: 3-0, galutinis rezultatas: 3-0)

 

"Celta" 2 - 1 "Valencia"
(Pirmas mačas: 4-1, galutinis rezultatas: 6-2)
61' [1 - 0] G. Rossi
63' [1 - 1 V. Araujo
90+3' [2 - 1] P. Sisto

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10020152" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>