Paskutiniajame pasaulio čempionato ketvirtfinalyje - L.Van Gaalo gudrybės ir olandų triumfas po baudinių serijos (VIDEO)

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį paaiškėjo paskutinioji pasaulio čempionato pusfinalio dalyvė, kuri dėl patekimo į finalą susitiks su belgus nugalėjusiais Argentinos futbolininkais. Dėl paskutinio kelialapio į pusfinalį kovojo Olandijos ir Kosta Rikos vienuolikės.

Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių Louiso Van Gaalo auklėtiniai pasirinko žaisti vadinamuoju pirmuoju numeriu. Olandai kantriai rezgė pozicines atakas ir laukė Kosta Rikos futbolininkų klaidų.

Jose Luiso Pintos vadovaujami futbolininkai laukė savo progų kontratakuoti, tačiau pirmajame kėlinyje to padaryti jiems beveik nepavyko.

Tuo tarpo olandai pirmojoje rungtynių dalyje susikūrė keletą progų. Savo šansų neišnaudojo nei Memhpis Depay, nei Robinas van Persie, nei kiti futbolininkai.

Antrajame rungtynių kėlinyje vaizdas aikštėje pernelyg nesikeitė. Spragų varžovų gynyboje ir toliau ieškojo olandai, o kostarikiečiai atsikovoję kamuolį greitais išpuoliais stengėsi pelnyti įvartį.

Atmosfera pradėjo kaisti antrajam kėliniui įpusėjus, kai olandai vis dažniau ir dažniau lankėsi varžovų baudos aikštelėje bei jos prieigose.

Dešiniajame krašte puikiai rungtyniavo Arjenas Robbenas, keletą kartų išmaudęs visą varžovų gynybą. Keletą progų pasižymėti turėjo R.van Persie, tačiau jo smūgius puikiai atrėmė vartininkas Keyloras Navasas.

Wesley Sneijderis baudos smūgiu sudrebino vartų virpstą, tačiau nepaisant visų olandų pastangų K.Navaso vartai liko sausi ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Per pratęsimą olandai ir toliau tęsė savo atakų organizavimą ir siekė nuginkluoti puikiai rungtyniavusį K.Navasą, tačiau nuolat papuldavo į kostarikiečių nuošalės spąstus.

Progų per pratęsimą pavyko susikurti ir Kosta Rikos ekipai, tačiau Jasperas Cillessenas apgynė savo vartus nuo įvarčio.

Pačioje pratęsimo pabaigoje kartą į virpstą jau pataikęs W.Sneijderis dar kartą sudrebino vartų konstrukciją. Šį kartą jo smūgiuotas kamuolys nuo skersinio skriejo į aikštę.

Nepaisant visų pastangų, olandams nepavyko per 120 min. pramušti, todėl komandos stojo mušti 11 metrų baudinių. Tiesa, į olandų vartus stojo ne J.Cillessenas, o Timas Krulis, kurį priešpaskutinę mačo minutę į aikštę išleido L.van Gaalas.

Šis sprendimas pasiteisino jau antrojo Kosta Rikos bandymo metu, kai T.Krulis atrėmė Bryano Ruizo smūgį. Po tikslių R.van Persie ir A.Robbeno bei C.Borgeso smūgių rezultatas baudinių serijoje buvo 2 - 1.

Tuomet komandos apsikeitė dviem tiksliais smūgiais. Olandų gretose šaltus nervus išlaikė W.Sneijderis bei D.Kuytas, iš kostarikiečių tiksliai smūgiavo G.Gonzalezas ir C.Bolanos.

Baudinių serija pasibaigė penktuoju smūgiu. T.Krulas dar kartą pateisino L.Van Gaalo pasitikėjimą ir atrėmė M.Umanos smūgį, taip išvesdamas Olandijos rinktinę į pasaulio čempionato pusfinalį, kuriame "Oranje" susitiks su Argentinos ekipa.

Olandija* 0 - 0 Kosta Rika

*(Baudinių serija 4 - 3)


Startinės komandų sudėtys:

Olandija: Cillessen, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind, Van Persie (c), Sneijder, Robben, Kuyt, Wijnaldum, Depay.

Kosta Rika: Navas, Acosta, Gonzalez, Umana, Borges, Bolanos, Campbell, Ruiz (c), Diaz, Gamboa, Tejeda