Paskutinis Čempionų lygos atrankos etapas: trečiadienio mačų apžvalga

Šį vakarą tęsis Čempionų lygos paskutinio atrankos etapo kovos. 21:45 val. į kovą stos dar dešimt ekipų, kurios bandys iškovoti kelialapį į grupių etapą. Eurofootball.lt jums pateikia šių rungtynių apžvalgą.


„Celtic“ – „Hapoel Beer Sheva“

Brendano Rodgerso karjeros pradžia „Celtic“ gretose yra daug sunkesnė, nei tikėjosi jis pats ir šios komandos gerbėjai. Jau pirmosiose savo rungtynėse jis patyrė sensacingą nesėkmę prieš Gibraltaro čempionus „Lincoln Red Imps“, o trečiąjame atrankos etape žaidžiant su „Astana“ juos nuo pratęsimo išgelbėjo tik Moussa Dembele įvartis realizuojant 11 metrų baudinį per pridėtą laiką.

Jų varžovams iš Izraelio kelias turnyre taip pat nebuvo lengvas. Iš pradžių jie po atkaklios kovos palaužė „Sheriff Tiraspol“ pasipriešinimą, o kitame etape jų laukė galinga „Olympiakos“ ekipa, kuri buvo laikoma dvikovos favorite. Visgi, puikią gynybą pademonstravę „Hapoel Beer Sheva“ futbolininkai antrųjų rungtynių pabaigoje pelnė įvartį, kuris buvo vienintelis šioje serijoje ir taip padėjo jiems iškovoti kelialapį į kitą etapą.

Nors „Celtic“ bus laikomi šios poros favoritais, škotų žaidimas šį sezoną vis dar nėra toks, kokio jie norėtų. Izraelio čempionai jau įrodė galintys būti pavojingi, tad šioje poroje galima tikėtis atkaklios ir įdomios kovos.

„Dundalk“ – „Legia“

Po burtų traukimo „Legia“ galėjo džiaugtis – jiems teko pati kukliausia šio etapo dalyvė. Visgi, tai, kad airių nuvertinti negalima, skaudžia patirtimi gali pasidalinti jų kaimynai - „BATE“ futbolininkai. Du kartus lygiosiomis su Islandijos „Hafnarfjordur“ ekipa sužaidusi „Dundalk“ komanda į trečiąjį atrankos etapą pateko tik dėka daugiau pelnytų įvarčių išvykoje, o pirmosiose rungtynėse Baltarusijoje neturėjo jokių progų ir tik sėkminga gynyba jiems leido namo parvažiuoti turint vilčių ir pralaimėjus tik minimaliu skirtumu 0-1. Tačiau Airijoje vaizdas pasikeitė kardinaliai – „Dundalk“ į varžovų vartus pasiuntė tris tikslius smūgius be atsako ir baltarusių sezonas Čempionų lygoje baigėsi skaudžiu nusivylimu.

Ne itin lengvai šį sezoną Čempionų lygoje sekasi ir „Legia“ klubui. Itin daug problemų jiems sukėlė Slovakijos čempionai „Trencin“, prieš kuriuos lenkai laimėjo tik minimalia persvara. Dvikovoje su airiais „Legia“ bus laikomi favoritais, tačiau norėdami pateisinti šį vardą, jie negali tikėtis lengvo pasivaikščiojimo. Rungtynių su „BATE“ pavyzdys rodo, kad „Dundalk“ namuose gali būti labai pavojinga, tad pirmosiose rungtynėse galima tikėtis nuožmios kovos.

„Porto“ – „Roma“

Rungtynes tiesiogiai transliuos TV6

Čempionų lygos burtai suvedė dvi ekipas, kurios pastaraisiais metais žaidė Čempionių lygos grupių etape. „Porto“ į grupių etapą pateko penkis pastaruosius sezonus, o „Roma“ šiame varžybų etape pasirodė du pastaruosius sezonus.

Prieš mačą abejų ekipų galimybės vertinamos vienodai, tačiau susižaidimo prasme pranašumą turėtų turėti „Porto“. Prieš sezoną „Roma“ įsigijo net 11 futbolininkų bei išsinuomojo keturis žaidėjus, iš kurių dauguma užims vietas pagrindinėje klubo sudėtyje. Naujai suburtai komandai gali trūkti laiko susižaidimui, o tai, kad „Serie A“ pirmenybės dar nestartavo, jų tarpusavio supratimui taip pat neturėtų padėti.

„Ludogorets“ – „Viktoria Plzen“

Abi šios poros dalyvės trečiajame Čempionų lygos atrankos etape į kitą etapą pateko tik po labai rimtos kovos ir abi dvikovas po 90 minučių pabaigdami švieslentėje degant lygiam rezultatui. „Viktoria Plzen“ kovodami su „Qarabag Agdam“ juos įveikė tik dėka varžovų aikštėje pelnyto įvarčio, o „Ludogorets“ prireikė pratęsimo, kuriame du Wandersono įvarčiai leido įveikti Serbijos čempionus „Red Star“ futbolininkus.

Vienodai vertinamų ekipų dvikovą turėtų dar labiau įdomesne paversti skirtingas komandų komplektavimo stilius. Jei čekai verčiasi tik vietiniais bei kaimyninės Slovakijos žaidėjais, tai į „Ludogorets“ 18-tuką patenka vos keturi Bulgarijos pilietybę turintys žaidėjai. Vienas iš jų – Marcelinho, Bulgarijos pasą gavo visai neseniai ir nuo šių metų atstovauja Bulgarijos rinktinei, nepaisant to, jog karjeros pradžioje jis žaidė gimtosios Brazilijos jaunimo iki 20 metų rinktinėje.

„Villarreal“ – „Monaco“

Ispanų ir prancūzų dvikova bus dar viena intriguojanti paskutinio Čempionų lygos atrankos etapo akistata. „Monaco“ kovas Čempionų lygoje pradėjo jau trečiąjame atrankos etape, kuriame jiems tikrai nebuvo lengva. Kovodami prieš „Fenerbahce“ jie pirmąsias rungtynes pralaimėjo 1-2, o antrąjame mače po atkaklios kovos varžovus įveikė 3-1.

Prieš šių komandų akistatą favoritus išskirti sunku, o apie patekimą į grupių etapą galvoja abi šios ekipos. Ispanams gali pakenkti tai, jog keturi jų žaidėjai yra traumuoti, o gynėjas Victoras Ruizas pirmąsias rungtynes praleis dėl diskvalifikacijos.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...