Paskutinis Utenos legiono vizitas į Vilnių

Trečiadienį 20 valandą A lygos 32 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ LFF stadione susitiks su Utenos „Utenio“ ekipa. Šį sezoną ne vieną emocingą akistatą su šalies čempionais turėjusi Utenos miesto komanda mėgins garsiu durų trinktelėjimu užbaigti tarpusavio dvikovų ciklą.

EMOCIJOS. 2015 ir 2016 m. „Žalgiris“ prieš „Utenį“ laimėjo visas aštuonias rungtynes. Tačiau šį sezoną „Sportimos“ manieže įvykęs pirmasis komandų susitikimas baigėsi netikėta Utenos klubo pergale 1:0. Po istorinio triumfo uteniškiai neslėpė džiaugsmo – ir užsitraukė čempionų rūstybę. Antrame rate žalgiriečiai savo varžovus Visagine įveikė 4:0, o trečiame – namuose sutriuškino 5:0. Beje, pastarasis mačas buvo paženklintas emocingais apsižodžiavimais ir susistumdymais, kuriuose dalyvavo ne tik abiejų komandų futbolininkai, bet ir treneriai, o žalgirietis Elivelto sulaukė net oficialaus LFF Drausmės komiteto įspėjimo.
 
EMOCIJOS-2. Paskutinėse tarpusavio rungtynėse Utenoje arbitras Gediminas Mažeika abiejų komandų žaidėjams parodė 8 geltonas korteles, o žalgirietis Mantas Kuklys buvo pašalintas iš aikštės. Vis dėlto, net ir likęs mažumoje „Žalgiris“ nesubyrėjo ir iškovojo pergalę 2:1.
 
SKAIČIAI. Šį sezoną „Utenis“ į „Žalgirio“ vartus įmušė 2 įvarčius – pasižymėjo Edvinas Baniulis ir Carlos Carrasco. Savo ruožtu, žalgiriečiai rungtynėse su „Uteniu“ pasižymėjo 11 kartų. Po tris įvarčius pelnė Elivelto ir Bahrudinas Atajičius, po du – Darvydas Šernas ir Sergeas Nyuiadzi, vieną įvartį įmušė Matija Ljujičius. Iš viso per tarpusavio susitikimų istoriją „Utenis“ sostinės ekipą baudė 8 kartus, o iš savo vartų tinklo kamuolį traukė 31 kartą.
 
NUOLYDIS. Prieš A lygos 25 ture vykusias rungtynes su „Žalgiriu“ Utenos futbolo klubas čempionate užėmė 4 vietą ir demonstravo rimtas ambicijas pakovoti dėl teisės 2018 m. žaist Europos lygos atrankos varžybose. Tačiau po kelių dienų žalgiriečiai LFF taurės turnyro finale nusileido Kauno „Stumbrui“, tokiu būdu sunaikindamas A lygos 4-os vietos prestižą. Taip jau sutapo, kad po LFF taurės turnyro finale „Utenis“ A lygoje patyrė keturias nesėkmes, iškovojo vieną pergalę ir kartą sužaidė lygiosiomis bei nusmuko į 6 turnyro lentelės poziciją.
 
PADĖTIS. Po 31 turo 33 taškus surinkęs „Utenis“ dviem taškais atsilieka nuo rungtynėmis daugiau sužaidusio Klaipėdos „Atlanto“ ir jau keturiais taškais – nuo sezono pabaigoje galingai spurtavusios ir praėjusiame ture net 4:2 „Žalgirį“ patiesusios „Jonavos“ ekipos. Uteniškiai A lygos penktą ratą pradėjo pralaimėjimais – namuose 1:2 nusileido „Sūduvai“ ir svečiuose 0:3 – „Jonavos“ ekipai. Praėjusiame ture „Utenis“ svečiuose jau per teisėjo pridėtą laiką praleido Ilja Kalpučiuko įvartį ir turėjo tenkintis lygiosiomis 2:2 su „Atlantu“.
 
SNAIPERIAI. Būtent paskutinėse A lygos rungtynėse blykstelėjo „Utenio“ legionierius iš Alžyro Ali Radjelis. 19-metis puolėjas rungtynėse su „Atlantu“ pasirodė 35 minutę po keitimo ir pelnė du įvarčius. Iš viso šį sezoną per 12 rungtynių jis pasižymėjo 3 kartus. Kartu su tokį pat įvarčių kraitį turinčiu Johnu Hernandezu jis šiuo metu yra rezultatyviausias „Utenio“ žaidėjas. Beje, 3 įvarčius yra pelnęs ir pirmoje sezono dalyje Utenoje žaidęs E.Baniulis.
 
STADIONAS. Žalgiriečiai ir uteniškiai LFF stadione susitiks antrą kartą šį sezoną. Rugpjūčio 2 dieną vykusi akistata baigėsi smagia „Žalgirio“ pergale 5:0, o po tų rungtynių „Utenio“ vyriausias treneris Davidas Campana konstatavo, kad nesėkmingam pasirodymui įtakos turėjo ir tai, kad beveik visiems jo auklėtiniams tai buvo pirmoji pažintis su reprezentacine Lietuvos futbolo arena.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...