PČ staigmena: L. Messi nerealizavo baudinio, o Argentina neįveikė Islandijos (VIDEO, FOTO)

16 valandą startavo D grupės kovos – pirmieji į kovą stojo Argentinos ir Islandijos futbolininkai. Jau pirmoje grupės akistatoje buvo pateigta staigmena – islandai atsilaikė prieš vienus iš turnyro favoritų: lygiosios rezultatu 1-1.

Aktyviau rungtynes pradėjo Argentinos rinktinė – praėjusio pasaulio vicečempionai per pirmas aštuonias minutes varžovams nervus tampė su standartinėmis situacijomis: kamuolys du kartus skriejo visai šalia Islandijos rinktinės vartų.

9-ąją minutę Islandijos rinktinė vos nepasinaudojo grubia Argentinos rinktinės klaida, tačiau Birkiras Bjarnasonas iš gana dėkingos situacijos smūgiavo netaikliai.

Žaidimo tempas nekrito visas 15 minučių – argentiniečiai pavojingiau ir daugiau laiko praleido varžovų aikštės pusėje, tačiau islandai itin agresyviai pereidavo iš gynybos į puolimą.

19-ąją minutę islandai nebeatsilaikė – Marco Rojo atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, ten kamuolį sėkmingai susistabdęs Sergio Aguero paleido tikrą „bombą“ į varžovų vartus ir rezultatas tapo 1-0.

Gana greitai į priekį įsiveržę argentiniečiai ilgai pranašumu nesidžiaugė – 24-ąją minutę žaibišką ataką surengę islandai po kelių iš eilės bandymų nuginklavo Willy Caballero. Alfredas Finnbogasonas, paliktas be priežiūros baudos aikštelėje, atstatė pusiausvyrą šiose rungtynėse.

Po išlyginamojo įvarčio žaidybinį pranašumą susigrąžino argentiniečiai, tačiau greitai atsakyti varžovams dar vienu įvarčiu nepavyko.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką ir prie vienų, ir prie kitų vartų buvo sukurta keletą pavojingų progų, tačiau komandos į rūbinę nužygiavo esant rezultatu 1-1.

Antrasis kėlinys prasidėjo aktyviu žaidimu tiek iš vienos, tiek iš kitos komandos. Iš pradžių kiek pavojingiau žaidė islandai, tačiau vėliau savo atakas pradėjo kurti Pietų Amerikos atstovai.

63-ąją minutę Argentina turėjo idealią progą susigrąžinti pranašumą – į Islandijos rinktinės vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, tačiau Lionelis Messi nuvylė savo šalies futbolo gerbėjus: nesugebėjo nuginkluoti varžovų vartininko ir rezultatas liko 1-1.

Po šio smūgio Argentina bandė atsitiesti – jie visiškai užspaudė varžovus, tačiau disciplina pasižyminti Islandija neleido argentiniečiams nė pagalvoti apie įvartį.

81-ąją minutę 11 m. baudinio nerealizavęs L. Messi vos neatsigriebė – jo smūgis iš maždaug 18 metrų skriejo visai greta virpsto.

87-ąją minutę Islandijos rinktinę nuo įvarčio išgelbėjo vartininkas – argentiniečių gynėjas atliko pavojingą smūgį iš krašto ir tik vartininko meistriškumo dėka Islandija nepraleido įvarčio.

Per likusį laiką visa Islandijos komanda atsitraukė į gynybą ir tai atnešė vaisių – Islandija pasiekė lygiąsias prieš pasaulio vicečempionus, kurie buvo laikomi šių rungtynių favoritais.

Rezultatas:

Argentina 1 – 1 Islandija
19‘ [1 – 0] S. Aguero
24‘ [1 – 1] A. Finnbogason
64‘ L. Messi (Argentina) nerealizavo 11 m. baudinio

Argentinos įvartis:

Islandijos įvartis:

Messi baudinys:


 


 

 

 

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...