Permainingoje "Dainavos" ir "Vyčio" dvikovoje nugalėtojas nepaaiškėjo

Alytaus „Dainavos“ futbolininkai svečiavosi sostinėje, kur Pirmos lygos 12-ojo turo rungtynėse LFF stadione susitiko su vietos „Vilniaus Vyčio“ vienuolike. Pagrindiniai mačo įvykiai klostėsi antrajame kėlinyje, o po atkaklios kovos ekipos išsiskyrė esant lygiam rezultatui – 2:2.

Rungtynes dainaviečiai pradėjo be dviejų startinės sudėties futbolininkų: sirguliuojančio komandos kapitono Lino Savasto ir dėl surinktų geltonų kortelių limito surinkusio legionieriaus Kiril Morozov. Pirmajame mačo kėlinyje aktyvios buvo abi komandos, tačiau visi rungtynių įvarčiai krito antroje pusėje.

Pirmasis vilniečių gynybos gniaužtus pergudravo ir 62 minutę „Dainavą“ į priekį išvedė alytiškis Renatas Banevičius. Deja, mažiau nei po 10 minučių neleistinai savo baudos aikštelėje sužaidę dainaviečiai „užsidirbo“ 11 metrų baudinį. Antruoju bandymu baudinį į Dzūkijos futbolo klubo vartus realizavo buvęs „Dainavos“ saugas Mantas Makutunovičius, taip išlygindamas rungtynių rezultatą.

Abi ekipos ir toliau demonstravo atvirą futbolą ir siekė persverti rezultatą savo naudai. 83 minutę tą padaryti pavyko jau minėtajam „Vilniaus Vyčio“ futbolininkui M. Makutunovičiui, sėkmingai nukreipusiai kamuolį į dainaviečių vartus ir išvedusiam vilniečius į priekį – 2:1.

Donato Vencevičiaus auklėtiniai rankų nenuleido ir suaktyvinę puolimą vos po keleto minučių išlygino rezultatą. Antruoju Alytaus „Dainavos“ įvarčiu pasižymėjo legionierius iš Kolumbijos Sebastian Vasquez. Per likusį laiką nė viena ekipa pasižymėti nesuspėjo ir mačo arbitras užfiksavo lygiąsias – 2:2.

Alytiškiai nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją, tačiau ir toliau atsilieka nuo lygos lyderių. Kitas rungtynes „Dainava“ žais jau artėjantį trečiadienį, kai išvykoje susitiks su lygos naujokais – „Kupiškio“ futbolininkais.

FC „Vilniaus Vytis“ – Alytaus DFK „Dainava“ 2:2 (0:0)
LFF stadionas, 120 žiūrovų
Teisėjai – R. Valikonis, K. Duchnovič, I. Pozdejeva
Įvarčiai: 62′ R. Banevičius, 87′ S. Vasquez (Dainava); 71′ ir 83′ M. Makutunovičius (Vilniaus Vytis)
Įspėjimai: 20′ L. De Freitas, 77′ D. Malžinskas (Vilniaus Vytis)
DFK „Dainava“ sudėtis: M. Matijoška, O. Lukošiūnas (46′ L. Marcinkevičius), E. Puzakinas, B. Spietinis, T. Bučma (68′ A. Žigas), I. Graževičius, V. Hugo (89′ L. Genevičius), S. Vasquez, R. Banevičius, A. Rocys (90+2′ V. Kalėda), Y. Koike.