Pirmasis "El Clasico" susirėmimas: Madrido "Real" - "Barcelona" (FOTO, VIDEO)

Šeštadienis – futbolo diena. Šiandien viso pasaulio futbolo mėgėjų dėmesys bus sutelktas į Madridą, kur įvyks neeilinė dvikova tarp dviejų amžinų priešų.

„Real Madrid“ – „Barcelona“

Turnyras: Ispanijos „Primera“, 9 turas

Stadionas: „Santiago Bernabeu“, Madridas

Teisėjas: Jesus Gil (Ispanija)

Data ir laikas: 2014-10-25, 19 val.

„Santiago Bernabeu“ stadione ginklus surems Madrido „Real“ ir „Barcelona“ futbolininkai. Tai – pirmasis šio sezono „El Clasico“, kuris žada didelę intrigą.


Madrido „Real“

Favorito šioje poroje tikrai nėra, tačiau šiokį tokį pranašumą turės Carlo Ancelotti treniruojama ekipa, kuri žais savo žiūrovų palaikomame stadione. Tačiau istorija rodo, kad namų pranašumas ne visada būna pergalingas.

Ispanijos „Primera“ pirmenybėse Madrido „Real“ klubas demonstruoja puikią sportinę formą ir per pastarąsias penkerias rungtynes iškovojo tiek pat pergalių. Tačiau turnyrinėje lentelėje „Real“ užima trečiąją vietą, o nuo pirmoje vietoje žygiuojančios „Barcos“ atsilieka 4 taškais.

Europoje karališkasis klubas taip pat neturi sunkumų ir UEFA Čempionų lygos B grupėje iškovojo visas tris pergales. Paskutinėse rungtynėse „baltieji“ rezultatu 3-0 nepaliko jokių vilčių „Liverpool“ komandai.

C.Ancelotti prieš šias rungtynes turi netekčių ir pagrindinė – Garetho Bale‘o trauma. Valas grįžęs po rinktinių pertraukos „Real“ klubui nebepadėjo. Taip pat šeimininkams negalės padėti Fabio Coentrao ir ilgalaikę traumą vis dar besigydantis Jese Rodriguezas.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Iker Casillas

Dani Carvajal – Pepe – Sergio Ramos – Marcelo

Luka Modrič – Toni Kroos – Isco

James Rodriguez – Karim Benzema - Cristiano Ronaldo


„Barcelona“

Tuo metu „Barcelona“ šiose rungtynėse jokio pranašumo neturi. Luiso Enrique vadovaujamoje komandoje gera žinia yra ta, kad galiausiai debiutuoti oficialiose rungtynėse galės brangiausias vasaros pirkinys Luisas Suarezas.

Katalonijos ekipa šalies pirmenybėse jokių vargų neturi ir tvirtai su 22 taškais žygiuoja pirmoje vietoje. „Barca“ vis dar nepatyrė nei vieno pralaimėjo ir tik sykį sužaidė nulinėmis lygiosiomis su „Malaga“. Įdomu ir tai, jog svečiai į Madridą atvyksta vis dar nepraleidę nei vieno įvarčio šiose pirmenybėse.

UEFA Čempionų lygoje „Barcai“ taip gerai nesiseka ir F grupėje rikiuojasi antroje pozicijoje. Per trejas rungtynes katalonai nusileido tik Paryžiaus „Saint-Germain“ futbolininkams. Paskutinėse rungtynėse Ispanijos vicečempionai rezultatu 3-1 nugalėjo Amsterdamo „Ajax“.

„Barcelona“ į Madridą išvyko be kelių žaidėjų, tačiau šie nuostoliai nėra itin rimti. Katalonams negalės padėti brazilai Douglas bei Adriano.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Claudio Bravo

Dani Alves – Jeremy Mathieu – Javier Mascherano – Jordi Alba

Ivan Rakitič – Sergio Busquets – Xavi

Neymar – Lionel Messi – Andres Iniesta


Tarpusavio susitikimai:

„Barcelona“ 1 – 2 „Real Madrid“ (2014 m.)

„Real Madrid“ 3 – 4 „Barcelona“ (2014 m.)

„Barcelona“ 2 – 1 „Real Madrid“ (2013 m.)

„Real Madrid“ 2 – 1 „Barcelona“ (2013 m.)

„Barcelona“ 1 – 3 „Real Madrid“ (2013 m.)

Rekordininkų dvikova

„Santiago Bernabeu“ stadione šiandien akis į akį susitiks ir du rekodininai – vartininkas Claudio Bravo ir Cristiano Ronaldo. Pastarasis Ispanijoje kol kas yra nesustabdomas ir jau pelnė net 15 įvarčių per aštuonerias rungtynes – nei vienam kitam žaidėjui to nėra pavykę padaryti.

Tuo tarpu C.Bravo „Primera“ čempionate yra vienintelis vartininkas, kuris šį sezoną nepraleido nei vieno įvarčio. Nei vienam kitam vartininkui per pirmuosius 8 turus Ispanijoje nėra pavykę išlaikyti savo vartų „sausų“.

Įdomu tai, kad į rekordų knygą savo pavardę gali įsirašyti ir Lionelis Messi, kuriam trūksta vos dviejų įvarčių, kad pagerintų legendinio Telmo Zarra rekordą. Pastarasis su 251 įvarčiu yra rezultatyviausias visų laikų „Primera“ žaidėjas.

„El Clasico“ promo

Aivaras Katutis