Pirmieji Čempionų lygos pusfinalio dalyviai - "Real" ir "Atletico" (VIDEO)

Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos dvejos atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės. Po jų paaiškėjo pirmieji du klubai, kurie tęs kovą dėl prestižinio turnyro trofėjaus.

Daugiausiai dėmesio sulaukė dvikova "Santiago Bernabeu" stadione, kur Madrido "Real" priėmė Miuncheno "Bayern" futbolininkus. Po įtemptos kovos, pareikalavusios daugiau nei 90 minučių, ir abejotinų teisėjo sprendimų pergalę rezultatu 4-2 pasiekė į pusfinalį rekordinį septintą kartą iš eilės patekęs "Real" klubas.

Rungtynės prasidėjo aktyviu futbolu - daugiau laiko su kamuoliu praleido svečiai iš Miuncheno, tačiau suregzti kažką pavojingo jiems nepavyko. Realiausią progą turėjo Sergio Ramosas, kurio smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos išmušė Jerome'as Boatengas.

Antrajame kėlinyje įvyko kur kas daugiau įvykių ir skandalingų teisėjo sprendimų - 51-ąją minutę į šeimininkus vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, tiesa, jis buvo itin abejotinas, tačiau rungtynių arbitras sprendimo nepakeitė ir Robertas Lewandowskis netrukus realizavo baudinį.

"Real" ekipa bandė gelbėti situaciją, nors dėl vieno praleisto įvarčio jie dar buvo saugūs. 76-ąją minutę šeimininkai pasiekė itin svarbų išlyginamąjį įvartį - po puikaus Casemiro perdavimo nuo gynėjų atitrūkęs Cristiano Ronaldo smūgiu galva nuginklavo Manuelį Neuerį.

Vis dėlto jau po kelių minučių čempionų titulą ginantys "baltieji" padarė grubią klaidą gynyboje - po nesusikalbėjimo su Nacho ir Keyloru Navasu S. Ramosas apmaudžiai įsispyrė į savus vartus. Rezultatas tapo 2-1 bavarų naudai, o tai reiškė galimą pratęsimą.

84-ąją minutę rungtynių teisėjas iš Vengrijos priėmė dar vieną abejotiną sprendimą - parodė antrąją geltoną kortelę Arturo Vidaliui, nors šis žaidė į kamuolį. Vis dėlto A. Vidaliui dar iki šio epizodo buvo pasisekę, nes čilietis iš aikštės galėjo būti pašalintas dar 55-ąją minutę.

Dešimtyje likęs "Bayern" dar rodė charakterį, tačiau pratęsimo metu jiems pritrūko jėgų, o tada prabilo Cristiano Ronaldo. 105-ąją minutę portugalas vėl išlygino rezultatą, tiesa, jo įvartis buvo pasiektas iš akivaizdžios nuošalės.

Sutrikę bavarai prarado viltis pakovoti dėl patekimo į pusfinalį - 110-ąją minutę C. Ronaldo pelnė trečiąjį įvartį. Vis dėlto didžiausiai kreditai už šį epizodą atiteko Marcelo, kuris išmaudė visą "Bayern" gynybą ir prie pat vartų atidavė kamuolį geriausiam praėjusių metų futbolininkui.

Po dviejų minučių savo įvartį taip pat pasiekė jaunasis Marcelo Asensio, o "Real" bendru rezultatu 6-3 žengė į pusfinalį.

Kitose rungtynėse "Leicester City" kovėsi su Madrido "Atletico". Minimalų pralaimėjimą Ispanijos sostinėje patyrę Anglijos čempionai įveikti Diego Simeone auklėtinių nesugebėjo - susitikimas baigėsi lygiosiomis, o bendru rezultatu 2-1 toliau žengė "Rojiblancos".

26-ąją minutę svarbų įvartį "Atletico" gretose pasiekė Saulis Niguezas. 61-ąją minutę Jamie Vardy išlygino rezultatą ir atgaivino "lapių" viltis pakovoti dėl patekimo į pusfinalį, tačiau "Atletico" paskutinį rungtynių pusvalandį gynėsi užtikrintai ir daugiau įvarčių pelnyti varžovams nebeleido.

Rezultatai:

"Real Madrid" 4 - 2 "Bayern"
(Pirmas mačas: 2-1, galutinis rezultatas: 6-3)
53' [0 - 1] R. Lewandowski (11 m. baudinys)
76' [1 - 1] C. Ronaldo
78' [1 - 2] S. Ramos (į savus vartus)
105' [2 - 2] C. Ronaldo
110' [3 - 2] C. Ronaldo
112' [4 - 2] M. Asensio
84' A. Vidal ("Bayern") pašalintas iš aikštės

"Leicester" 1 - 1 "Atletico"
(Pirmas mačas: 0-1, galutinis rezultatas: 1-2)
26' [0 - 1] S. Niguez
61' [1 - 1] J. Vardy


Startinės sudėtys:

"Real Madrid": Navas; Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo; Isco, Casemiro, Kroos, Modrič; Benzema, Cristiano Ronaldo.

"Bayern": Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Alaba; Xabi Alonso, Vidal, Thiago; Robben, Ribery, Lewandowski.

Startinės sudėtys:

"Leicester": Schmeichel; Simpson, Morgan, Benalouane, Fuchs; Albrighton, Ndidi, Drinkwater, Mahrez; Vardy, Okazaki.

"Atletico": Oblak; Juanfran, Savic, Godin, Filipe Luis; Gimenez Gabi, Koke; Saul, Carrasco, Griezmann.


"Real" - "Bayern" 4-2

112' M.Asensio ('Real") - 4-2

110' C.Ronaldo ('Real") - 3-2

105' C.Ronaldo ('Real") - 2-2

101' - A.Robbenas ("Bayern") - geltona kortelė

84' - A.Vidalis ("Bayern") - antroji geltona kortelė (raudona)

78' - S.Ramosas ("Real", į savus vartus) 1-2

76' - C.Ronaldo ("Real") - 1-1

53' - R.Lewandowskis (iš 11 m baudinio) 0-1

41' - Casemiro ("Real") - geltona kortelė

6' - A.Vidalis ("Bayern") - geltona kortelė

"Leicester City" - "Atletico" 1-1

61' - J.Vardy ("Leicester") pelnė įvartį

26' - S.Niguez ("Atletico") pelnė įvartį - 0-1