Pirmos lygos 29 turas: intriga išlieka iki finišo

LFF Pirmoje lygoje intriga mūšyje dėl prizinių vietų iki paskutiniojo turo. 29-ojo turo rungtynėse pergales iškovojo visi favoritai. "Palanga" išlaikė lyderės poziciją ir lenkia "Bangą", o kovoje dėl bronzos "Koralą" praktiškai eliminavo "Vilniaus Vytis".

Alytaus DFK „Dainava” - Tauragės „Tauras” 5:0 (3:0)

Kaip ir spėta, vieni iš pretendentų į medalius neturėjo daug vargo rungtynėse su Tauragės „Tauru”. Jau 3-ią minutę Linas Savastas šeimininkus išvedė priekin, o kai 21-ą minutę Ruslanas Ivančenko skirtumą padvigubino, rungtynių lemtis tapo aiški. Dar du įvarčius pridėjo Lukas Sendžikas, kartą kamuolys kirto vartų liniją nuo svečių žaidėjo ir su savo publika Alytaus komanda atsisveikino padovanodama triuškinančią pergalę – 5:0. Klausimas dėl bronzos medalių išlieka atviras iki paskutinio turo. Kol kas trečioje vietoje – „Dainava”, bet „Vilniaus Vyčiui” sužaidus atidėtas rungtynes situacija gali pasikeisti.

Kėdainių „Nevėžis” - Vilniaus „Žalgiris B” 3:1 (0:0)

Jaunieji žalgiriečiai atsilaikė pirmą kėlinį prieš kur kas labiau patyrusią „Nevėžio” komandą. Tačiau rungtynių likimas buvo išspręstas per kelias minutes pačioje antro kėlinio pradžioje. Įmušę du įvarčius šeimininkai įgijo solidžią persvarą, kurios pakako pergalei. Po to komandos apsikeitė realizuotais 11 m baudiniais, galutinis rezultatas – 3:1 Kėdainių „Nevėžio” naudai. Po pergalės „Nevėžis” vienu tašku atsilieka nuo „Koralo”, tad dar gali pagerinti savo turnyrinę situaciją. Tiesa tai padaryti nebus lengva, paskutinės rungtynės- išvykoje su į medalius nusitaikiusiu „Vilniaus Vyčiu”…

Klaipėdos „Koralas” -  „Vilniaus Vytis” 1:3 (1:1)

Vienos labiausiai lauktų turo rungtynių pateisino lūkesčius. Kaip ir dera pretendentams į medalius, ekipos susikibo rimtoje kovoje. Rungtynių atomazga įvyko antro kėlinio pabaigoje, kuomet svečiai 82-ą ir 88-ą minutę nuginklavo šeimininkų vartininką ir išsivežė labai svarbius tris taškus, kurie gali būti lemiami „bronzinėse” rungtynėse. Vilniečiams reikia laimėti abi likusias rungtynes, o tai – nėra neįmanomas uždavinys. Juolab , panašios patirties Algimanto Liubinsko auklėtiniai turi.

„Šilutė” - Telšių „Džiugas” 1:3 (0:1)

Susitikimas, kuriame varžovų motyvacija skyrėsi, tai ir atsispindi galutiniame rezultate. Tomas Birškys jau 7-ą minutę įmušė įvartį, kuris leido svečiams kontroliuoti rungtynių eigą. Tiesa, antrame kėlinyje rezultatyviausias „Šilutės” žaidėjas Julius Kasparavičius rezultatą išlygino. Neilgam intriga atgijo, bet ją užgesino dar du tikslūs Birškio smūgiai. „Hatrikas” – visuomet smagu ir Tomas, kartu su komanda visai neblogos nuotaikos savaitgalį turėtų atvažiuoti Klaipėdon pasivaržyti su „Koralu”. Medalių šiais metais vargu ar bus, bet pergalingai užbaigti sezoną visuomet norisi !

„Panevėžys” - „Palanga” 3:4 (1:2)

Neklydome, prieš turą kalbėdami apie egzaminą lyderiams Panevėžyje. Šeimininkai patikrino „Palangos” atsparumą įvairiomis sąlygomis – ir pirmaudami, ir išlygindami rezultatą, kuris keitėsi lyg kaleidoskopas. Rungtynės, kuriose pelnomi 7 įvarčiai,pasiskirstę maždaug apylygiai,  dažniausiai patinka žiūrovams. Manau ir susitikimą stebėjusiems Panevėžyje vaizdas patiko. Įdomu pažymėti, kad 7 įvarčius mušė 7 skirtingi žaidėjai. Jų tarpe – ir rezultatyviausiųjų lygoje sąrašo priekyje atsidūręs Gvidas Juška. „Palangos” kapitonui tai – jokia naujiena, jis ir pernai buvo viršutinėje analogiško sąrašo dalyje. Visgi, manau kad kapitonas mielai iškeistų asmeninį pasiekimą į aukso medalius, iki kurio liko vienas „tritaškis” žingsnis

„Trakai B” -  Utenos „Utenis B” 3:1 (1:0)

Jei pačiame lentelės viršuje – dar klaustukas, tai po šio turo jau galutinai paaiškėjo, kad paskutinę vietą užėmė ir su lyga atsisveikinti turėtų „Utenis B”. Turint omenyje ekipų rodomus rezultatus, sunku buvo tikėtis staigmenos Trakuose. Taip ir įvyko. Justinas Marazas ir Arnas Jurevičius (2 kartus) savo įvarčiais tik „apiformino” uteniškiams kelialapį žemyn. Menka paguoda aukštaičiams buvo ir Alberto Lopez Mendel įvartis, kiek pasaldinęs pralaimėjimo piliulę. O Tadui Kanapkai sezonas baigėsi anksčiau, nei komandos draugams – uteniškis dar pirmame kėlinyje prieš save išvydo raudoną kortelę ir paskutinėse rungtynėse nežais.

Gargždų „Banga”  - „Pakruojis” 5:0 (2:0)

Dar vienos rungtynės, kur tarp varžovų buvo, jei taip galima pasakyti, motyvacinė praraja. Jei rungtynių pradžioje Pakruojo futbolininkai dar bandė varžytis su šeimininkais, tai maždaug nuo pirmo kėlinio vidurio jau matėme judėjimą viena kryptimi, o gan paprasti, tačiau efektyvūs gargždiškių sprendimai atakoje tapo neišsprendžiamu galvosūkiu svečių gynybai. Kuri, jei kalbant atvirai, priminė kokią nors mokymo įstaigą, paskelbusią atvirų durų dieną, - mušk kaip nori ir iš kur nori. Tokia galimybe gargždiškiai negalėjo nepasinaudoti. Eilinius du įvarčius „įštampavo” Rokas Krušnauskas, itin gerai pritapęs „Bangoje” ir per pusę sezono sugebėjęs beveik prisivyti lygos rezultatyviausius. Du įvarčius pelnė Andrius Butkus, dar vieną pridėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Darius Zubauskas.