Planuota futbolo gerbėjų protesto akcija patyrė fiasko (VIDEO)

Masinė futbolo mėgėjų akcija, skirta palaikyti LFF prezidentą, nepavyko, rašo sportas.info

Nors po ketvirtadienį Vilniuje įvykusios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) konferencijos jau buvęs federacijos prezidentas Edvinas Eimontas bandė kalbėti optimistiškai ir pabrėžė, kad konferencija priėmė jo siūlytą nuostatą praplėsti Vykdomąjį komitetą, išties pagrindinė jo idėja patyrė visišką fiasko.

Siūlymas įtraukti į Lietuvos futbolo valdymą Lietuvos klubus, kaip tiesioginius LFF narius, turinčius balso teisę, konferencijoje palaikytas nebuvo.Konferencijoje dalyvavo 77 nariai iš 80-ies turinčių balso teisę. Pats E. Eimontas per konferenciją atsistatydino iš užimamų pareigų. Ji poste laikinai pakeitė LFF viceprezidentas Vidmantas Butkevičius.Už dabar jau buvusio prezidento pasiūlymą balsavo netgi ne visi Vilniaus regioono futbolo sąjungos (VRFS), kuri buvo laikoma didžiausia buvusio prezidento idėjų rėmėja, delegatai.

Prieš konferenciją VRFS išplatino pareiškimą, kuriame pabrėžė remianti radikalias permainas ir palaikanti tiesioginio visų pirmenybėse dalyvaujančių Lietuvos klubą tiesioginį atstovavimą LFF konferencijose.Tokiu atveju būtų labai išaugusi 55 narius turinčius VRFS reikšmė ir įtaka futbolo valdymeUž E. Eimonto siūlymą balsavo 6, už mažiau revoliucingą Alytaus apskrities futbolo asociacijos prezidento Gedimino Daukšio pakoreguotą variantą - 3, už senosios gvardijos idėjas, kurias pasiūlė Artūras Krukis ir Stasys Stankus - 67 konferencijos nariai.

G. Daukšys savo siūlyme pakoregavo vieną straipsnį. Jis siūlė apsiriboti klubais, žaidžiančiais A bei LFF pirmoje, antroje ir trečioje lygose ir tuo būdu pašalinti Sekmadienio futbolo lygos klubus ir sumažinti vilniečių įtaką.Triuškinamai laimėjęs A.Krukio ir S.Stankaus pasiūlymas klubams vietos federacijos valdyme nenumato.

Negana to, jis apriboja LFF prezidento galias, dauguma jų perduodant generaliniam sekretoriui, o organizacijos vadovui paliekant reprezentacines funkcijas.

Ne ką labiau LFF prezidentą parėmė ir futbolo aistruoliai, žadėję rimtą mitingą prie viešbučio, kuriame vyko konferencija, ir net pasirūpinę tam leidimu iš Vilniaus savivaldybės.Tačiau prieš LFF konferenciją buvo susirinkę tik apie dešimtį protestuotojų su plakatais, raginančiais trauktis VK narį S. Stankų.S. Stankus yra laikomas pilkuoju Lietuvos futbolo kardinolu. Protestuotoju nuomone, E. Eimonto pataisos jei ne galutinai būtų panaikintę užkulisių kovos meistrų įtaką, tai bent jau būtų labai apsunkinę jų veiklą.

sportas.info