Po išvykimo iš "Man Utd" L. van Gaalui gelbėjimosi ratą mestų Olandijos futbolo federacija

Vyriausiasis „Manchester United“ treneris Louisas van Gaalas turėtų potencialią išeitį, jeigu būtų priverstas palikti „Raudonuosius Velnius“. Olandijos rinktinės vyriausiasis treneris Danny Blindas, vienas artimiausių jo bičiulių futbolo pasaulyje, kelia idėją, kuri skatina paskirti L. van Gaalą nacionalinės rinktinės vykdomuoju direktoriumi.

L. van Gaalo darbovietė Mančesteryje yra saugi iki akistatos su „Swansea“ ekipa ir „Sheffield United“ klubu FA Taurės turnyre. Vis dėlto olando ateitis išlieka neaiški, mat nuo didžiojo ketverto deficitas siekia jau penkis taškus.

Žvelgiant į pastaruosius rezultatus tarp „Man Utd“ ir „Swansea“ ekipų, kurie rodo, jog „Gulbės“ šventė net keturias pergales iš pastarųjų penkių susitikimų. Taigi, bent jau žvelgiant į „pliką“ statistiką „Man Utd“ tikrai nėra apsaugoti nuo dar vieno pralaimėjimo.

Tokia baigtis dar labiau pradėtų klibinti ir taip braškančią L. van Gaalo kėdę, tačiau D. Blindas sako, jog 64-erių strategas būtų idealus žmogus vykdomojo direktorio pareigoms Karališkoje Olandijos Futbolo Asociacijoje (KNVB).

D. Blindas, kuris asistavo L. van Gaalui 2014-ųjų Pasaulio futbolo čempionate prieš perimdamas Olandijos rinktinės vairą iš Guuso Hiddinko dienraščiui „Algemeen Dagblad“ sakė: „Kartu su L. van Gaalu aš galėčiau pasiekti daug. Jis yra aukštojo pilotažo pavyzdys. Tačiau yra daug kitų pasirinkimų, kurie galėtų užimti šią poziciją. Nežinau ar tai įvyks. Neseniai skaičiau Berto van Oostveeno (KNVB profesionalaus futbolo direktorius) komentarą apie vykdančiojo direktoriaus paskyrimą, tačiau dar nekalbėjau su juo asmeniškai.“

Pats L. van Gaalas jau anksčiau yra minėjęs, jog „Man Utd“ bus paskutinis klubas, kurį jis treniruos ir 2004-aisias metais buvo nusivylęs „Ajax“ klubo pasiūlymu užimti tas pačias vykdančiojo direktoriaus pareigas. Vis dėlto D. Blinfas mano, jog „įdomus“ darbas įtikintų dabartinį „United“ trenerį.

„Svarbiausias klausimas yra kokie uždaviniai tavęs laukia dirbant vykdančiuoju direktoriumi? Aš savo karjeroje porą kartų esu užėmęs šias pareigas ir praktiškai viskas yra susiję su pirkimo ir pardavimo politika, tačiau šie dalykai vyksta klube, ne nacionalinėje rinktinėje. Rinktinėje sudaromos galimybės matyti jaunųjų žaidėjų vystymąsi bei atėjimą į rinktinę. Tu privalai pasiūlyti įdomų žmogų ir tai turi būti kažkas su patirtimi ir pagarba.“

manutd.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...