Praeityje P.Čechą ir I.Casillasą nuginklavęs D.Šernas: esu fiziškai labai gerai pasiruošęs

Kovo pabaigoje įvyksiančioms Lietuvos rinktinės rungtynėms su čekais ir anglais treneris Edgaras Jankauskas pakvietė ruoštis šešis FK „Žalgirio“ futbolininkus, iš kurių vienam tai bus sugrįžimas po beveik trejų su puse metų pertraukos.

Be gynėjų Egidijaus Vaitkūno, Lino Klimavičiaus ir Rolando Baravyko, saugų Manto Kuklio bei Vytauto Lukšos šanso vėl apsivilkti rinktinės marškinėlius sulaukė puolėjas Darvydas Šernas. 32-ejų metų alytiškis iki tol paskutinį kartą nacionalinėje rinktinėse žaidė 2013 metų rugsėjo 10-ąją dieną, kai rungtyniavo po keitimo ir padėjo rezultatu 2:0 įveikti Lichtenšteiną. Laikinojo Lietuvos rinktinės stratego pareigas tuo metu užėmęs Igoris Pankratjevas po to kvietė D.Šerną ir į mačus su latviais bei bosniais, tačiau puolėjas tada aikštėje nepasirodė.

„Nenoriu komentuoti ankstesnio trenerio darbo, nes tai ne mano kompetencija. Mano darbas – žaisti ir dabar džiaugiuosi, kad naujas treneris mane pastebėjo. Darysiu viską, jog pateisinčiau jo lūkesčius“, – E.Jankauskui už parodytą pasitikėjimą buvo dėkingas D.Šernas.

Beveik prieš ketverius metus futbolininkas pelnė kol kas paskutinį savo įvartį rinktinėje, kai Slovakijoje buvo nuginkluotas varžovų vartininkas, o Lietuvos rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1. Vis dėlto, norint prisiminti ryškiausius D.Šerno momentus, reikia dar labiau atsukti laikrodį atgal – į 2010-uosius. Tada žalgirietis pelnė pergalingą įvartį į čekų vartus ir sykį mače išvykoje nuginklavo Ispanijos rinktinės senbuvį Ikerą Casillasą. Įdomu tai, jog 2011 metais vykusiose rungtynėse Kaune puolėjas taip pat privertė traukti kamuolį iš vartų tinklo Čekijos komandos vartininką Petrą Čechą.

„Esu patenkintas, jog mane pakvietė į rinktinę. Nors rungtynės su čekais vyko seniai, bet prisiminimai tikrai malonūs, per abejas rungtynes pasižymėjau po kartą. Tikiuosi, kad istorija pasikartos ir būtų gerai, jog komanda laimėtų. Šiuo metu čempionato pradžia, tad esu fiziškai labai gerai pasiruošęs. Tikiuosi įvarčiai pasipils A lygoje ir, duok Dieve, kad rinktinėje pavyktų pasižymėti. Dėl to darysiu viską“, – teigė 2008 metais Lietuvos rinktinėje debiutavęs futbolininkas, iš viso per 35-erias rungtynes pasižymėjęs 5 kartus.

Lietuvos rinktinė atrankos turnyro į 2018 metų Pasaulio čempionatą Rusijoje F grupėje sužaidė ketverias rungtynes, kuriose įveikė Maltą (2:0), nusileido Slovakijai (0:4) bei sužaidė lygiosiomis su Slovėnija (2:2) ir Škotija (1:1). Visas šias rungtynes startinėje rinktinės sudėtyje pradėdavo M.Kuklys, E.Vaitkūnas ir Georgas Freidgeimas. Tačiau pastarasis „Žalgirio“ gynėjas į rinktinę šį kartą nebuvo pakviestas dėl surinktų geltonų kortelių. Savo ruožtu L.Klimavičius ir V.Lukša pernai buvo su rinktine visose ketveriose atrankos ciklo rungtynėse, tačiau aikštėje taip ir nepasirodė. R.Baravykas 2016 metais rungtyniavo kontroliniame mače su Lenkija bei Baltijos taurėje.

Lietuvos rinktinė su čekais žais kovo 22-ąją, o su anglais Londono „Wembley" stadione susitiks kovo 26-ąją dieną.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...