Pratęsime geresnę ištvermę parodžiusi "Barca" apgynė Karaliaus taurės titulą (VIDEO, FOTO)

Sekmadienį vėlai vakare Ispanijos sostinėje įvyko 2016 metų Karaliaus taurės finalas. Taurė į svetimas rankas nepateko - "Barcelona" apgynė čempionų titulą.

"Vicente Calderon" stadione praėjusio sezono čempionai "Barcelona" futbolininkai susigrūmė su "Sevilla". Po daugiau nei 120 minučių ir trijų raudonų kortelių kovoje dėl titulo triumfavo Luiso Enrique auklėtiniai.

Rungtynės prasidėjo aktyviu futbolu tiek vienoje, tiek kitoje aikštės pusėje. Šiek tiek daugiau laiko su kamuoliu buvo katalonai, tačiau "Sevilla" žaidė atakuojantį futbolą ir ne kartą kėlė grėsmę Marco-Andre ter Stegeno ginamiems vartams.

36-ąją minutę Andalūzijos ekipa sulaukė teisėjo "dovanėlės", kai Javierą Mascherano pašalino iš aikštės už pražangą prieš Keviną Gameiro. Per likusį pirmojo kėlinio laiką Europos lygos nugalėtojai daugiau atakavo nei jų varžovai, tačiau pelnyti įvarčio taip ir nepavyko.

Kitos 45 minutės buvo dar aktyvesnės. "Sevilla" bandė pasinaudoti kiekybiniu pranašumu, tačiau "Barcai" sekėsi atlaikyti varžovų spaudimą. 49-ąją minutę puikią progą išvesti komandą į priekį turėjo Everas Banega, tačiau jo smūgiuotas kamuolys pataikė į vartų virpstą.

Per likusį laiką virė atkakli kova ne tik žaidimo prasme, bet ir žaidėjų tarpusavio kovomis. Antrajame kėlinyje teisėjui teko parodyti net 7 geltonas korteles ir sykį raudoną. Būtent jėgos išsilygino 90-ąją minutę, kai už paskutinės vilties pražangą prieš Neymarą aikštę privalėjo palikti E. Banega.

Nei vienai komandai pasižymėti per pagrindinį laiką nepavyko, todėl prasidėjo pratęsimas. Jame aiškų nuovargį juto "Sevilla", kuri dar trečiadienį Europos lygos finale kovėsi su "Liverpool". 97-ąją minutę "Barca" surengė pavojingą ataką, o po nuostabaus Lionelio Messi perdavimo iš aštraus kampo Sergio Rico nuginklavo Jordi Alba.

"Sevilla" jautė didelį nuovargį, o tai pasimatė ir jų žaidime. Unai Emery auklėtiniai per likusį laiką nebeturėjo jokių šansų, o 120-ąją minutę Neymaras užtvirtino pergalę. Prieš šią ataka "Sevilla" aikštėje liko su 9 žaidėjais, nes iš aikštės buvo pašalintas dar vienas jų narys - Danielis Carrico.

"Barcai" pavyko antrus metus iš eilės triumfuoti Karaliaus taurėje. Katalonijos klubui šio turnyro trofėjus jau yra 28 per visą gyvavimą.

Rezultatas:

"Barcelona" 2 - 0 "Sevilla"
97' [1 - 0] J. Alba
120' [2 - 0] Neymar

Startinės sudėtys:

"Barcelona": Ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitič, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Atsarginiai: Bravo, Turan, Vidal, Rafinha, Munir, Roberto, Matiheu.

"Sevilla": Rico, Mariano, Carrico, Rami, Escudero; Krychowyak, Iborra; Coke, Banega, Vitolo; Gameiro.

Atsarginiai: Soria, Cristoforo, Konoplyanka, Llorente, Munoz, Pareja, Reyes.