"Premier" lyga: ar "Liverpool" gali nutraukti nesėkmių seriją prieš "Tottenham"? (apžvalga)

19 valandą 30 minučių Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje įvyks intriguojančios 25-ojo turo rungtynės. "Anfield" stadione "Liverpool" komanda sieks nutraukti pergalių badą ir parklupdyti puikią sportinę formą demonstruojančius Londono "Tottenham" futbolininkus.

"Liverpool" - "Tottenham"
Tunyras: "Premier" lyga (25 turas)
Stadionas: "Anfield" (Liverpulis)
Teisėjas: Anthony Taylor
Data ir laikas: 2017-02-11, 19 val. 30 min.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai, dar visai neseniai buvę antroje vietoje, šiuo metu yra gilioje duobėje. Pergalė prieš "Tottenham" yra gyvybiškai svarbi, nes nesėkmės atveju "raudonieji" net gali nukristi į šeštąją poziciją.

Sportinės formos

Nepaisant to, kad "Tottenham" per pastarąsias tris rungtynes du kartus sužaidė lygiosiomis, Mauricio Pochettino vadovaujama komanda kartu su Londono "Chelsea" šiuo metu yra stabiliausios lygoje. Tuo metu J. Kloppo kariauna pergalės skonio nepatyrė jau penkias rungtynes iš eilės.

Paskutinį kartą "Liverpool" klubas pergale džiaugėsi praėjusiais metais - gruodžio 31-ąją dieną nugalėta "Manchester City". Po naujų metų "raudonųjų" žaidimas krito - lygiosios su "Man Utd", "Sunderland", "Chelsea" ir pralaimėjimai "Swansea", "Hull City" klubams.

Penktoje vietoje esantis Liverpulio miesto klubas savo sąskaitoje turi 45 taškus ir nuo lyderių iš Londono jau turi net 13 taškų atsilikimą. Vis dėlto "raudonieji" šiuo metu turėtų galvoti ne apie galimybes pakovoti dėl titulo, o kaip sugrįžti į didįjį ketvertą, nes pralaimėjimu atveju legendinis Anglijos klubas gali nukristi dar pozicija žemyn.

"Tottenham" nuo gruodžio 14-os iki tos pačios sausio mėnesio dienos skynė vien tik pergales, tačiau vėliau sužaidė lygiosiomis su "Manchester City" bei "Sunderland". Vis dėlto paskutiniame ture M. Pochettino auklėtiniai minimaliu skirtumu pranoko "Middlesbrough" ir grįžo į pergalingą žygį.

"Tottenham" turi 50 taškų ir kol kas džiaugiasi antrąja pozicija. Šiaurės Londono komanda į Liverpulį neatvyksta prarasti taškų ir dės visas pastangas, jog būtų iškovoti trys taškai ir pratęsta kova dėl titulo.

Komandų naujienos

Abi komandos turi rimtų netekčių. Aikštės šeimininkams dėl traumų negalės padėti Adamas Lallana, Dejanas Lovrenas ir Ragnaras Klavanas. J. Kloppas labiausiai turėtų pergyventi dėl centro gynėjo pozicijos, nes kol kas neaišku, kas sudarys duetą su Joeliu Matipu.

"Tottenham" savo sudėtyje taip pat turi netekčių - Danny Rose'as, Janas Vertonghenas ir Erikas Lamela negalės rungtyniauti dėl traumų. Tikimasi, kad rungtynes jau bus pasiruošęs dešiniojo krašto gynėjas Kieranas Trippieris.

Prognozuojama startinė "Liverpool" sudėtis: Simon Mignolet; Nathaniel Clyne, Joel Matip, Joe Gomez, James Milner; Jordan Henderson, Emre Can, Giorginio Wijnaldum; Sadio Mane, Roberto Firmino, Philippe Coutinho.

Prognozuojama startinė "Tottenham" sudėtis: Hugo Lloris; Kyle Walker, Eric Dier, Toby Alderweireld, Ben Davies; Victor Wanyama, Moussa Dembele; Heung-Min Son, Dele Alli, Christian Eriksen; Harry Kane.

Įdomūs faktai

"Tottenham" klubas įveikti "Liverpool" nesugeba jau aštuonias rungtynes iš eilės - penki pralaimėjimai ir trys lygiosios. Paskutinį kartą "raudonieji" devynių nepralaimėtų rungtynių seriją prieš "Spurs" pasiekė 1998 metų kovą.

"Tottenham" pralaimėjo 15 kartų iš 24 vizitų "Anfield" stadione - dvi pergalės ir septynios lygiosios. Daugiau kartų jie pralaimėję tik "Old Trafford" (20) ir "Stamford Bridge" (16) stadione.

Puikioje sportinėje formoje esantis Harry Kane'as per pastarąsias dvi rungtynes "Anfield" stadione prisidėjo prie visų trijų įvarčių - du tikslūs smūgiai į vartų tinklą ir vienas rezultatyvus perdavimas.

"Premier" lygoje nėra komandų, kurios tarpusavio rungtynėse būtų pelniusios daugiau įvarčių į savus vartus nei "Tottenham" ir "Liverpool" rungtynėse - devyni.

Prognozė

Nesėkmių serija "Liverpool" ekipoje kažkada turi baigtis, tačiau kai tenka žaisti prieš tokį varžovą - šansų nedaug. "Liverpool" ir taip yra pažeidžiamas gynyboje, o kai joje nebus Dejano Lovreno - situacija tampa dar sudėtingesnė.

Vis dėlto "raudonieji" jau ne kartą įrodė, kad pralaimėjimus jie gali patirti tik prieš lygos vidutiniokus ar autsaiderius, todėl lygiųjų scenarijus čia yra labai realus. Prognozė - lygiosios 1:1.