"Premier" lyga: "Arsenal" - "Man Utd" (apžvalga)

Šeštadienį Anglijos "Premier" lygoje įvyks aštuonerios 15-ojo turo rungtynės. Daugiausiai susidomėjo kelianti dvikova įvyks 19 val. 30 min. - Londono "Arsenal" namuose priims "Manchester United.

Tai bus jau net 226-oji tarpusavio dvikova. Pirmą kartą šios dvi komandos, tuo metu dar turėjusios kitokius klubo vardus, susitiko 1894 metais ir išsiskyrė rezultatyviomis lygiosiomis 3-3.

Sportinė forma

Abu komandų treneriai - Arsene'as Wengeras ir Jose Mourinho - gali džiaugtis savo auklėtinių demonstruojamais rezultatais. Tiek "Manchester United", tiek "Arsenal" laimėjo paskutines tris rungtynes "Premier" lygoje.

Paskutinėse rungtynėse "kanonieriai" lyg su buldozeriu pervažiavo "Huddersfield" ekipą - sutriuškino rezultatu 5-0. Nugalėtojų gretose išsiskyrė Mesutas Ozilas, per penkias minutes pelnęs vieną įvartį ir atlikęs du rezultatyvius perdavimus.

Prieš tai "Arsenal" taip pat nubaudė "Burnley" ir Londono "Tottenham". Paskutinį kartą "kanonieriai" pralaimėjimą patyrė lapkričio 18-ąją dieną, kai turėjo pripažinti šio sezono lyderių pranašumą - "Man City" juos įveikė rezultatu 3-1.

Sunkiai sezoną pradėjęs Šiaurės Londono klubas žingsnis po žingsnį atgauna prarastas pozicijas - "kanonieriai" sugrįžo į sau įprastą ketvirtąją vietą, o nuo antroje vietoje esančio būtent "Man Utd" jau atsilieka tik keturiais taškais.

"Man Utd" sportinė forma yra beveik identiška - paskutinėse rungtynėse rezultatu 4-2 nugalėtas "Watford", o dar prieš dvejose įvykusiose rungtynėse pasiektos pergalės prieš "Brighton" bei "Newcastle".

Kaip ir "Arsenal", "Man Utd" taip pat patyrė pralaimėjimą 11-ajame ture - turėjo pripažinti minimalų "Chelsea" pranašumą.

Mančesterio vienuolikė su 32 taškais išlieka antroje pozicijoje ir nuo lyderių turi gana didelį taškų deficitą - aštuonis.

Komandų naujienos

"Arsenal" dvikovoje su "Huddersfield" neteko itin svarbaus žaidėjo - Alexandre'as Lacazette'as buvo pakeistas po pirmojo kėlinio ir dabar bus priverstas praleisti dvikovą su "raudonaisiais velniais". Alexis Sanchezas taip pat rungtynių metu pajuto kojos skausmus, tačiau čilietis turėtų būti pasiruošęs žengti į aikštę šiandien įvyksiančioje dvikovoje.

"Man Utd" sirgaliai taip pat sunerimę, nes iki šiol neaišku, ar Nemanja Matičius, kuris taip pat paskutinėse rungtynėse patyrė traumą, galės svečiams padėti rungtynėse prieš "Arsenal". Be N. Matičiaus taip pat aišku, kad dėl traumų nežais Ericas Bailly, Philas Jonesas bei Michaelas Carrickas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Arsenal": Cech; Koscielny, Mustafi, Monreal; Bellerin, Xhaka, Ramsey, Kolasinac; Ozil, Sanchez, Welbeck.

"Man Utd": De Gea; Valencia, Smalling, Lindelof, Young; Herrera, Matič (?), Pogba; Martial, Lukaku, Rashford.

Įdomūs faktai

"Arsenal" namų rungtynes prieš "Manchester United" per pastarąsias penkerias rungtynes pralaimėjo tik vieną kartą - dvi pergalės ir dvejos lygiosios.

"Kanonieriai" turi galimybę prieš "raudonuosius velnius" namuose iškovoti tris pergales paeiliui pirmą kartą nuo 1991 metų.

Paskutinį kartą "Man Utd" prieš "Arsenal" išvykoje šventė pergalę 2014 metų lapkritį, kai pirmąją dvikovą prieš Arsene'ą Wengerą laimėjo Louisas van Gaalas.

"Arsenal" turi galimybę iškovoti 13-ąją namų pergalę iš eilės pirmą kartą nuo 2005 metų.

Šiaurės Londono komanda šį sezoną "Emirates" stadione praleido tik keturis įvarčius ir trys iš jų buvo praleisti pirmajame "Premier" lygos ture, kai buvo iškovota pergalė prieš "Leicester" rezultatu 4-3.

"Man Utd" pergalės atveju pirmą kartą nuo balandžio iškovotų dvi pergalės iš eilės žaidžiant išvykoje.

"Raudonieji velniai" praėjusiais metais toje pačioje sezono stadijoje turėjo 11 taškų mažiau nei šį sezoną.

Jose Mourinho nelaimėjo savo paskutinių 11 išvykos rungtynių žaidžiant prieš stipriausias šešias turnyrinės lentelės komandas - penkios lygiosios ir šeši pralaimėjimai.