"Premier" lyga: "Chelsea" - "Manchester City" (apžvalga)

Šeštadienį „Premier“ lygoje prasidės septintojo turo akistatos, o paskutiniame dienos mače išvysime dviejų pretendenčių į titulą akistatą.

19:30 val. „Stamford Bridge“ stadione susitiks trečiąją poziciją užimanti „Chelsea“ ekipa bei čempionate pirmaujantys „Manchester City“ futbolininkai.

Sezono pradžia

Šeimininkai, „Chelsea“ futbolininkai, pirmenybėse startavo netikėta nesėkme prieš „Burnley“ 2:3, tačiau vėliau sugebėjo sugrįžti į pergalių kelią. Per likusius penkis turus jie taškus prarado vos kartą, 0:0 sužaisdami lygiosiomis su „Arsenal“. 13 taškų iškovoję „mėlynieji“ po šešių turų „Premier“ lygoje žengia treti.

„Manchester City“ šį sezoną Anglijos čempionate vis dar nėra patyrusi nė vieno pralaimėjimo, o taškus jie prarado vos kartą, 1:1 pabaigdami mačą su „Everton“. Pastarosiomis savaitėmis Pepo Guardiolos auklėtiniai atrodo tiesiog įspūdingai, o tris turus iš eilės jų varžovai rungtynėse su „miestiečiais“ buvo priversti patirti triuškinamą nesėkmę: prieš „Liverpool“ iškovota įspūdinga pergalė 5:0, „Watford“ sutrypta rezultatu 6:0, o paskutiniame ture vilčių neturėjo ir „Crystal Palace“, kuriems teko susitaikyti su pralaimėjimu 0:5. 16 taškų surinkusi „City“, kartu su „Manchester United“ pirmauja šiose pirmenybėse, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio, šiuo metu turnyrinėje lentelėje pirma būtent „Man City“.

Komandų naujienos

„Chelsea“ ekipoje nebus gynėjo Davido Luizo, kuris dėl raudonos kortelės mače su „Arsenal“ gavo trijų rungtynių diskvalifikaciją, o būtent šis susitikimas bus paskutinis atliekant šią nuobaudą.  Brazilo vietą aikštėje turėtų ir vėl užimti Andreasas Christensenas.

Dėl traumos mačą šeimininkų gretose tikrai praleis tik Danny Drinkwateris. Tuo tarpu sezono pradžioje traumą besigydęs ir paskutinius tris mačus „Premier“ lygoje nuo suolo į aikštę išbėgęs Edenas Hazardas pirmą kartą šio sezono Anglijos čempionate rungtynėse turėtų pasirodyti nuo pat pirmųjų minučių.

„Manchester City“ ekipos naujausias nuostolis – Sergio Aguero. Į avariją patekusiam puolėjui lūžo šonkauliai ir futbolininkas kurį laiką turės praleisti be futbolo.

Jau anksčiau buvo aišku, jog „City“ turės verstis be krašto gynėjo Benjamino Mendy, o Vincentas Kompany, nors jau ir pasveiko po patirto sužalojimo, vis dar nėra pasiekęs reikiamos formos, kad galėtų padėti savo ekipai.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

Chelsea“: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Christensen; Moses, Kante, Bakayoko, Alonso; Hazard, Pedro, Morata.

Manchester City“: Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Danilo; De Bruyne, Fernandinho, David Silva; Bernardo Silva, Jesus, Sterling.

Įdomūs faktai

Praėjusį sezoną „Manchester City“ pralaimėjo abu mačus prieš „Chelsea“. „Mėlynieji“ buvo vieninteliai, kuriams pavyko neleisti Pepo Guardiolos auklėtiniams tarpusavio mačuose iškovoti nė taško;

P. Guardiola prieš „Chelsea“ į mūšį stojo septynis kartus ir nesugebėjo nė karto iškovoti pergalės (4 lygiosios, 3 pralaimėjimai). Tiesa, vieną kartą rungtynėms pasibaigus lygiosiomis, buvo mušami 11 metrų baudiniai, po kurių Europos Supertaurės titulu džiaugėsi tuo metu ispano treniruojama „Bayern“;

Per visą „Premier“ lygos istoriją, tokiu sezono momentu,  tik dvi komandos buvo įmušusios daugiau įvarčių, nei „City“ šiemet – „Newcastle United“ (22 įvarčiai 1994-1995 metų sezone) ir „Manchester United“ (22 įvarčiai 2011-2012 metų sezone). Tiesa, nė vienai iš jų nepavyko sezono baigti su „Premier“ lygos čempionų titulu;

Per pimuosius šešis savo susitikimus „Premer“ lygoje, Alvaro Morata pasižymėjo 6 kartus. Per visą lygos istoriją, per pirmuosius savo septynis mačus daugiau įvarčių Anglijos aukščiausioje lygoje yra pelnę tik Mickas Quinnas (10) ir Diego Costa (9). Norėdamas pavyti bent vieną iš jų, savo septintose rungtynėse A. Morata turės pelnyti bent „hat-tricką“;

„Manchester City“ nepralaimėjo jau 14 „Premier“ lygos mačų iš eilės;

Edenas Hazardas per savo paskutinius penkis mačus prieš „miestiečius“, tiesiogiai prisidėjo prie penkių įvarčių (3 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai).

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...