"Premier" lyga: "Everton" palaužė "Arsenal", "Leicester" krito išvykoje (VIDEO)

Antradienį vakare Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistos pirmos dvejos 16-ojo turo rungtynės.

Intriguojanti dvikova įvyko "Goodison Park" stadione, kur Liverpulio "Everton" susigrūmė su Londono "Arsenal" futbolininkais. "Kanonieriai" pirmieji įsiveržė į priekį, tačiau "irisai" po atkaklios kovos rezultatu 2-1 pranoko varžovus iš Šiaurės Londono.

Arsene'o Wengero auklėtiniai pranašumą šioje dvikovoje įgijo jau 20-ąją minutę. Po baudos smūgio ir nesėkmingo Ashley Williamso žaidimo koja kamuolys atsidūrė vartų tinkle, o dar vieną įvartį į savo sąskaitą įsirašė "kanonierių" lyderis Alexis Sanchezas.

Vis dėlto pačiojo pirmojo kėlinio pabaigoje šeimininkams pavyko išlyginti rezultatą - po Leightono Baineso aukšto perdavimo galva pasižymėjo Seamusas Colemanas.

Antrajame kėlinyje daugiau su kamuoliu buvo "Arsenal" futbolininkai, tačiau pagal pavojingas progas agresyvesni buvo "Everton" žaidėjai.

Lemiamas įvartis krito 86-ąją minutę, kai po Rosso Barkley perdavimo klaidą už pirmąjį įvartį ištaisė ir "Everton" ekipai pergalę išplėšė tikslus A. Williamso smūgis galva.

"Arsenal" nepasinaudojo proga pavyti "Premier" lygos lyderius "Chelsea" futbolininkus ir šiame ture gali prarasti antrąją poziciją. Tuo tarpu "Everton" į savo sąskaitą įsirašė šeštąją pergalę ir 23 tašką.

Kitose rungtynėse "Leicester City" nesugebėjo pratęsti pergalių kelio ir suklupo prieš "Bournemouth". Anglijos čempionai, praėjusiame ture solidžiu rezultatu nugalėję "Man City" ekipą, išvykoje krito po Marco Pugho įvarčio.

"Lapės" ir toliau lieka 14-oje pozicijoje, o "Bournemouth" toliau žygiuoja į priekį - užima aštuntąją vietą.

Rezultatai:

"Everton" 2 - 1 "Arsenal"
20' [0 - 1] A. Sanchez
44' [1 - 1] S. Coleman
86' [2 - 1] A. Williams
90+3' P. Jagielka ("Everton") pašalintas iš aikštės

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/9964568" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

"Bournemouth" 1 - 0 "Leicester"
34' [1 - 0] M. Pugh

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/9964556" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė: